Prvi dio septembarske misije uspješno je okončan - Crna Gora je u Podgorici savlada Lihtenštajn sa 2:0 i upisala prva tri od željenih šest bodova. Za tri dana naša najbolja selekcija gostuje u Moldaviji.

Tim Branka Brnovića je od početka meča pokazao da je mnogo bolji tim, pa je strpljivo pleo mrežu oko bunkera Lihtenštajn, a kako je utakmica odmicala bilo je jasno da je samo pitanje minuta kada će se mreža gostiju zatresti. Nakon nekoliko dobrih pokušaja Jovetića i Vučinića "led" je probio Fatos Bećiraj u 38. minutu na asistenciju Jovetića, nakon odlične akcije kompletnog napada Crne Gore.

Poslije postignutog gola kapiten Vučinić je u dva navrata imao priliku da poveća prednost, ali je oba puta slabo reagovao. Gosti su jedinu priliku imali u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, kada je Vizer snažno šutirao sa 20-ak metara, ali daleko od gola Crne Gore.

I drugo poluvrijeme donijelo je istu sliku, samo što se na gol Crne Gore kraće čekalo, pošto je Bećiraj u 56. minutu uzvratio asistenciju Jovetiću koji je u svom stilu maestralno pogodio iskosa. Brnović je odmah posle gola zamijenio Vučinića, a nedugo potom i Jovetića i Marušića kako bi ih sačuvao za duel u Moldaviji. Velikih uzbuđenja do kraja meča nije bilo, pa je naša selekcija lako sačuvala stečenu prednost i potvrdila da je remi bez golova iz prošle godne bio samo loš dan.

Crna Gora je tako ostala na tri boda zaostatka za Rusijom, koja je večeras u Moskvi savlada Švedsku golom Džijube. Naredni meč "hrabri sokoli" igraju u utorak u Kišinjevu protiv Moldavije.


Crna Gora - Lihtenštajn 2:0 (1:0)

Gradski stadion, Podgorica
Bez gledalaca

Sudija: Havijer Estrada (Španija)

Strijelci
1:0 - Bećiraj 38', 2:0 - Jovetić 56'

Žuti karton
Frik, Vizer - Lihtenštajn
Marušić - Crna Gora

Crna Gora: Vukašin Poleksić, Vladimir Volkov, Nikola Vukčević, Marko Baša, Žarko Tomašević, Stevan Jovetić (od 68. Stefan Mugoša), Mirko Vučinić (59. Dejan Damjanović), Fatos Bećiraj, Stefan Savić, Vladimir Boljević, Adam Marušić (od 68. Elsad Zverotić). Selektor: Branko Brnović.

Lihtenštajn: Peter Jele, Daniel Kaufman, Andreas Kristen, Sandro Vizer (od 66. Denis Salanović), Mario Frik, Franc Burgmejer (od 76. Niklas Kiber), Martin Bučel (od 86. Robin Gubser), Sejhan Jildiz, Martin Rehštajner, Nikolas Hasler, Mikele Polverino. Selektor: Rene Portiš.