Omladinska repezentacija Crne Gore remizirala je rezultatom 1:1 sa selekcijom Ukrajine u meču drugog kola memorijalnog turnira „Stevan-Ćele Vilotić“.

Izabranike Aleksandra Miljenovića za dva dana očekuje još jedan duel – za treće mjesto na turniru boriće se sa vršnjacima Srbije, koji su zauzeli drugo mjestu u grupi A.

Naša selekcija pružila je dobru igru u današnjem duelu, ali su Ukrajinci uspjeli da dođu do pozitivnog rezultata.

„Sokoli“ su do prednosti došli u prvom minutu nastavka – rezervista Burzanović, koji je u poluvremenu ušao u igru, pogodio je metu udarcem sa 12. metara nakon dodavanja Petrovića. Priliku da duplira prednost našeg tima u 60. minutu imao je Vukčević, ail je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora nakon solo prodora završio iznad prečke.

Pet minuta kasnije Ukrajinci su uspjeli da dođu do izjednačenja preko Tihankova koji je iskoristio dubinsku loptu i prebacio golmana Šarkića sa desetak metara.

Danas smo pružili odličnu igru i čestitao bih igračima na tome, kao i na ostvarenom rezultatu. Ukrajina je odlična selekcija i da bi se ostvario pozitivan rezultat u duelu sa njima mora se igrati na veoma visokom nivou, što je naša selekcija danas i uradila. Ostaje žal što nismo uspjeli da sačuvamo vođstvo i dođemo do pobjede i samim tim duela za prvo mjesto na turniru... Ipak, u ponedjeljak ćemo odigrati duel sa Srbijom, koja takođe ima veoma dobar tim, što će biti odlična prilika za posljednji test pred početak kvalkifikacija u Hrvatskoj. To će ujedno biti i veoma teška utakmica, jer su igrači prilično umorni od prva dva duela, u kojima su bili na visokom nivou, rekao je selektor Miljenović.

Duel Srbije i Crne Gore igra se u ponedjeljak od 16.00 časova.


Crna Gora – Ukrajina 1:1

Stadion FK „Njegoš“, Lovćenac.

Sudija: Novak Simović (Srbija).

Strijelci
1:0 – Burzanović 46'
1:1 – Tihankov 65'

Žuti kartoni
Popović, Orlandić, Magud – Crna Gora
Timčuk, Kravis, Čobotenko, Mikaličenko, Hutsilak, Makanov – Ukrajina

Crna Gora: Šarkić, Knežević, Vukčević, Popović, Krnić, Škrijelj (Burzanović), Petrović, Marković, Nišavić (Vukićević), Orlandić, Magud.

Ukrajina: Makanov, Kravis (Ševčenko), Senica, Šepeliev (Pikalonok), Šebetun (Markovski), Tihankov, Čobotenko, Hutsilak, Timčuk, Fursov, Mikaličenko.