Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Orheju od odgovarajuće selekcije Moldavije sa 1:0. To je bio prvi poraz tima Mojaša Radonjića u ovom kvalifikacionom ciklusu i to od rivala kojeg je istim rezultatom pobijedio u Podgorici.

Naša selekcija odigrala je ispod svojih mogućnosti, što je Moldavija iskoristila da upiše prvu pobjedu u grupi i to zahvaljujući projektilu Spatarua u 31. minutu utakmice sa 30-ak metara, koji Kordić nije uspio da zaustavi. Nakon gola domaćin se potpuno povukao na svoju polovinu, ali naši momci nisu imali dovoljno svježine, koncentracije i ideja da se vrate u utakmicu.

- Teško mi je da dam bilo kakav komentar na našu današnju partiju. Odigrali smo strašno slabo. Razočaran sam igrom svakog igrača koji je danas izašao na teren. U startu to nije loše izgledalo, dominirali smo u uvodnih 20-ak minuta utakmice, a onda smo primili taj gol iz velike daljine. Od tog trena sve je krenulo nizbrdo, psihički smo potpuno pali već do poluvremena. Pokušao sam izmjenama da nešto prokrenem, ali to nije dalo rezultat. Vršili smo pritisak, ali iz njega nismo ništa napravili ni šut, ni šansu. Odigrali smo bez žara, bez želje i motiva. Zaista sam jako razočaran - rekao je nakon meča Radonjić.

Naš selektor se nada da će ekipa uspjeti da se povrati pred duel sa Maltom.

- Vidjećemo u kakvom ćemo sastavu dočekati Maltu. Imamo problema sa povredama, pokazalo se dosta igrača nije spremno za velike napore koje traže ovakvi mečevi. Siguran sam samo jedno - ovako slabo više ne bi mogli da odigramo ni kada bi htjeli - zaključio je Radonjić.

Naredni meč u kvalifikacijama naša mlada selekcije igra u utorak, 8. septembra kada će na Gradskom stadionu pod Goricom dočekati Maltu.


Moldavija - Crna Gora 1:0

Distrikt sport kompleks, Orhej
Gledalaca: 2.000

Sudija: Loren Kopriva (Luksemburg)

Strijelac
1:0 - Spataru 31'

Žuti kartoni
Andronik, Makricki, Rebenža, Spataru, Micu - Moldavija
Kopitović, Đorđević, Vujačić - Crna Gora

Crveni karton
Puntus 90+2' (61') - Moldavija

MOLDAVIJA: Radu Micu, Dinu Gor, Valerij Makricki, Artiom Rozgoniuc, Aleksandru Bežan (od 76. Ilie Damaškan), David Andronik, Dan Saptaru, Eugeniu Rebenža, Radu Rogak, Aleksandru Belevšči, Dmitri Semirov (od 53. Artiom Puntus). Selektor: Danu Stelian Oprea.
CRNA GORA: Marko Kordić, Miloš Vučić (od 46. Filip Kukuličić), Ilija Tučević (od 71. Andrija Vukčević), Deni Hočko, Igor Vujačić, Nebojša Kosović (od 46. Luka Vujanović), Marko Janković, Luka Đorđević, Mirenes Pepić, Boris Kopitović, Milan Vušurović. Selektor: Mojaš Radonjić.