Omladinska reprezentacija Crne Gore pobjedom je započela memorijalni turnir "Stevan-Ćele Vilotić". Izabranici Aleksandra Miljenovića minimalnim rezultatom savladali su vršnjake iz Izraela.

Naša selekcija pružila je dobru igru, posebno u prvom dijelu susreta, kada su "sokolići" postigli jedini gol na meču, imali veći posjed lopte, propustili nekoliko šansi i imali pogođenu stativu.

Pitanje pobjednika riješeno je na samom startu - kapiten našeg tima Stefan Vukčević odlično je uposlio Vukićevića koji je sa osam metara matirao golmana Izraela.

Naša selekcija mogla je na da ode na odmor i sa dva gola prednosti ali je stativa zaustavila loptu na putu ka mreži nakon odličnog udarca Petrovića sa desetak metara u 40. minutu. U nastavku akcije priliku da se još jednom upiše u listu strijelaca imao je Vukićević ali je poslao loptu pored gola sa šest metara.

Najbolju priliku da dođu do izjednačenja Izraelci su propustili u 70. minutu kada je Safuri izveo najstrožiju kaznu i pogodio stativu.

Pet minuta prije kraja susreta Nišavić nije uspio da materijalizuje kontranapad naše selekcije - Burzanović je odlično uposlio našeg napadača, koji je sa sedam metara bio neprecizan.

- Odigrali smo jako dobro u prvom poluvremenu, kada smo osim pogotka uspjeli da pogodimo stativu, stvorimo nekoliko prilika i u potpunosti dominiramo kada je posjed lopte u pitanju. U nastavku susreta opao je tempo igre, pa su Izraelci koji su bolje fizički pripremljeni, uspjeli da preuymu inicijativu i posjed lopte. Pokušali smo izmjenama da osvježimo ekipu, ali ipak se osjetio izostanak velikog broja igrača. Moramo biti zadovoljni pobjedom a viđeno je dosta dobrih, ali i loših stvari na današnjem susretu, koje je potrebno ispraviti, rekao je selektor Miljenović.

Naredni meč naša selekcija odigraće u subotu, 5. septembra protiv reprezentacije Ukrajine.


Izrael - Crna Gora 0:1

Subotica, Stadion FK "Bačka".

Sudija: Minaković (Srbija)

Strijelac
0:1 - Vukićević 3'

Žuti kartoni
Šečter, Ohajon - Izrael
Magud, Orlandić, Nišavić - Crna Gora

Izrael: Ohajon, Šulmaiste (Hana), Nahmijas, Dajan (Kaničovski), Ičak (Safuri), Velblum (Herškovič), Zanati (Šečter), Idan, Jerušalmi (Marom), Galili, Gamon.

Crna Gora: Bjelica, Knežević, Vukčević, Banović, Popović, Krnić (Škrijelj), Petrović (Merdović), Vukićević (Nišavić), Orlandić (Božović), Magud (Marković), Boričić (Burzanović).