Mlada reprezentacija Cnre Gore u petak igra protiv selekcije Moldavije drugi meč u kvalifkacijama za U21 Evropsko prvenstvo. Izabranici Mojaša Radonjića u Orheiju će odmjeriti snage sa rivalom kojeg su 15. juna savladali na Gradskom stadionu u Podgorici na premijeri novog kvalifikacionog ciklusa.

Selektor Radonjić dan uoči meča ističe da naš tim želi da osvoji sva tri boda.

- U meč ulazimo sa ciljem da osvojimo sva tri boda. Ne možemo imati puni sastav za svaki meč, povrede su te koje utiču na izlged repezentacije, ali je to nešto sa čime moramo da se nosimo. Sa igračima koji neće moći da nastupe na sjutrašnjem meču bili bi smo još bolji, ali vjerujem da će i oni koji budu istrčali na teren sprovesti u djelo ono što smo zamislili. Sigurno da neće biti lako, što zbog visoke temperature, što zbog samog protivnika… Ipak, vjerujem da možemo da iskoristimo šanse koje nam se ukažu i dođemo do tri boda, rekao je Radonjić.

Iskusni stručnjak ističe da je kratak period za pripreme problem ali da selekcija iz dana u dan dobija na stabilnosti.

- Veliki problem za nas predstavlja veoma kratak period za pripreme. Uoči prvog meča proveli smo desetak dana na okupu, svakodnevno radili i to bilo bi idealno kada bi svkao okupljanje imali toliko vremena na raspolaganju. Pred ovaj meč imali smo samo nekoliko dana za rad a svakog dana vidite nešto novo na treningu, svaki novi trening donosi stabilnost ekipi, otklanjaju se loše stvari i unaprijeđuju one dobre… Igrači rade na pravi način, prihvatili su da imamo malo vremena za pripreme i daju sve od sebe, dodao je kormilar “sokola”.

Radonjić smatra da će Moldavija igrati drugačije nego u prvom duelu koji su dvije selekcije odigrale u Podogorici.

- Pretpostavljam da će Moldavija ovaj suret odigrati drugačije. Kada procijenite da ste lošiji od rivala a gostujete, onda igrate kao što su oni igrali u Podgorici protiv nas. Ipak, vjerujem da će na sjutrašnjem meču igrati drugačije, da će izaći visoko i pokušati na napadaju. Pokušaćemo to da iskoristimo, da koristimo prostor koji ostave prazan izlaskom na našu polovinu i iz toga da dođemo do situacija da pogodimo njihov gol i dođemo do pobjede na meču, zaključio je Radonjić.

Naš selektor se odlučio da sjutrašnji duel započnu Kordić, Vučić, Tučević, Kopitović, Vujačić, Hočko, Pepić, Kosović, Vušurović (Kukuličić), Đorđević i Janković.

Utakmica Moldavija – Crna Gora igra se u petak, 4. septembra na stadionu Distrikt sport kompleks u Orheiju sa početkom u 15.00 časova. Direktan prenos obezbijeđen je putem livestream-a na adresi www.ffm.md