Seniorska reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za mečece sa Lihtenštajnom i Moldavijom koji se igraju u skolpu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Prvi trening koji su “hrabri sokoli” odradili u svojoj bazi na glavnom terenu Trening kampa FSCG odradilo je 16 igrača, a selekcija će biti kompletirana do sjutrašnjeg treninga kada će se ostatku ekipe priključiti Vučinić, Jovetić, Baša, Vukčević, Bećiraj, Kašćelan i Mugoša.

Uoči prvog treninga sa predstavnicima medija razgovarao je defanzivac madridskog Atletika Stefan Savić, koji je najavio pohod na šest bodova u naredna dva susreta.

- Sigurno da nije prijatno igrati pred praznim tribinama jer smo navikli na podršku navijača na svakom susretu. Moramo upisati pobjedu kako bi popravili utisak iz dosadašnjeg dijela kvalifikacija. Raspoloženje je sada odlično, ali ostaje žal što nijesmo uzeli koji bod više. Ako bismo slavili u ova dva duela, onda bi imali čemu da se nadamo u posljednje dvije utakmice. Čekali bi rasplet u ostalim duelima i možda bi nam se otvorila prilika da napadnemo to treće mjesto. Cilj je da osvojimo maksimalnih šest bodova u naredna dva meča jer imamo kvalitet za to, rekao je Savić.

Defanzivac našeg tima ističe da se naredni protivnik ne smije potcijeniti.

- Iako želimo da osvojimo šest bodova u naredne dvije utakmice moramo ići meč po meč. Ne smijemo da potcijenimo Lihtenštajn. Znamo svi šta se desilo u tom prvom duelu sa njima… Nakon toga idemo za Moldaviju gdje nas sigurno čeka težak meč, gdje smo slavili minimalnim rezultatom sa igračem manje u prošlim kvalifikacijama. Dakle, sa ove dvije pobjede imamo šansi da se borimo za treće mjesto. Meni je važno samo da upišemo pobjede, nije bitno sa kolikom razlikom. Do sada smo imali problem kada smo imali dva meča u četiri dana. Dosta igrača nije igralo u svojim klubovima, dosta njih nije bilo fizički spremno. Mislim da će sada biti lakše, jer su svi igrači prošli pripreme i mislim da ne bi trebalo da imamo većih problema, zaključio je centralni odbrambeni igrač.

Nareni trening naši najboji fudbaleri odradiće u utorak od 19.15 časova na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu. Brifing za novinare zakazan je za 18.45 časova.