Selektor "A" reprezentacije Crne Gore Branko Brnović saopštio je spisak igrača za predstojeće kvalifikacione utakmice sa Lihtenštajnom i Moldavijom. Pored 20 igrača sa današnjeg spiska, poziv u nacionalni tim nakon vikenda dobiće još tri fudbalera.

Šest bodova iz dvije utakmice su imperativ za našu selekciju, jer samo tako mogu zadržati teorijske šanse da izbore mjesto u baražu za UEFA Euro 2016. Selektor Brnović vjeruje da će ekipa koju ima na raspolaganju ostvariti ovaj cilj.

- Nismo zadovoljni sa trenutnim bodovnim stanjem. Pet bodova iz šest utakmica je zaista premalo za tim kakav imamo. Po mom mišljenju, u kvalifikacijama smo odigrali samo jednu lošu utakmicu, protiv Austrije u Beču, dok ostale nismo odigrali toliko loše kao što bodovi sugerišu. Sada moramo osvojiti šest bodova, a mislim da imamo ekipu za to - rekao je Brnović, koji je otkrio da je u prethodnom periodu razgovarao sa liderima našeg nacionalnog tima o trenutnoj situaciji u grupi: - Razgovarao sam sa Vučinićem, Bašom, Jovetićem i Savićem. Svi su svjesni situacije u kojoj se nalazimo i znaju da ne smijemo podcijeniti protivnike. Moramo dati maksimum i osvojiti tri boda, prvo protiv Lihtenštajna, a zatim i u Moldaviji. Ne smijemo da kiksamo, a ukoliko se to dogodi onda zaista nismo napravili ništa u ovim kvalifikacijama.

Selektora hrabri forma reprezentativaca koji su se izborili za veću minutažu u svojim klubovima na startu takmičarske sezone. I zdravstveni bilten je značajno bolji nego kod prethodnih okupljanja - van stroja su samo Nemanja Nikolić i Marko Bakić.

- Za sada nema puno povrijeđenih igrača. Osim Nikola i Bakića svi su spremni i igraju za svoje klubove, nadam se da će tako ostati i nakon ovog vikenda. Zadovoljan sam što igrači igraju mnogo više za svoje klubove nego što je to bio slučaj protekle sezone i to će sigurno biti dobro za nas - rekao je Brnović.

Selektor je svjestan činjenice da će prazne tribine Gradskog stadiona biti henidkep za njegov tim, ali ističe da to ne smije uticati na ekipu jer prostora za grešku više nema.

- Nije prijatno igrati pred praznim tribinama. Ipak, ni igrači ni ja ne smijemo dozvoliti da to utiče na nas, moramo biti maksimalno skoncentrisani na utakmicu i od prvog minuta znati šta hoćemo ukoliko želimo da osvojimo bodove koji su u opticaju. Ne smijemo više da se igramo sa ugledom - ni igrači, ni savez, ni ja lično - jer pet bodova je premalo za ovakav tim. Krajičkom oka pratićemo šta će uraditi Rusija protiv Švedske. Ja sam optimista, vjerujem da će zadnja utakmica u Moskvi odlučivati o tome ko će u baraž - rekao je Brnović.

Okupljanje "A" selekcije zakazano je za ponedjeljak, kada će biti odrađen i prvi trening na Starom aerodromu sa početkom u 19.15 časova. Brifing za predstavnike medija biće održan u 18.45 časova.

Duel Crne Gore i Lihtenštajna igra se 5. septembra na Gradskom stadionu pod Goricom od 20.45 časova, dok će meč u Kišinjevu biti odigran tri dana kasnije, 8. septembra sa početkom u istom terminu.