Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom prijateljskom meču od selekcije Finske rezultatom 3:0.

"Sokoli" su i na današnjem meču napravili nekoliko grešeka koje je protivnik znao da iskoristi i dođe do druge pobjede u dva dana. Izabranici Aleksandra Miljenovića su u drugom duelu pružili bolju igru, pogotovom tokom prvog poluvremena, ali nisi uspjeli da zatresu mrežu protivnika. 

Finci su već nakon dva minuta igre imali prvu priliku da dođu do prednosti, ali je lopta nakon udarca glavom Sundmana sa peterca završila pored gola. Naša selekcija odgovrila je u posljednjem minutu prvog dijela preko Burzana, koji je odlično izveo slobodan udarac sa 20. metara ali je golman protivnika krajnjim naporom uspio da odbije loptu u korner.

Već u prvom minutu nastavka Finci su došli do prednosti i to udarcem sa bijele tačke. Pavićević je prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Sandstroma i omogućio Soisalu da se upiše u strijelce. Pet minuta kasnije domaćin je došao i do drugog pogotka na meču zahvaljujući Kalmanu koji je udarcem sa šest metara na pravi način završio solo akciju.

"Sokoli" su u dva navrata imali priliku da pogode mrežu protivnika ali je Krnić u 81. minutu šutirao tik pored stative, da bi u 88. minutu golman zaustavio dobar pokušaj Burzanovića nakon centaršuta Markovića.

Konačan rezultat postavio je Kalman koji se u posljednjem minutu regularnog toka susreta najbolje snašao u gužvi i po drugi put na meču matirao našeg golmana.

- Slična utakmica onoj koju smo odigrali prije dva dana, s tim što smo ovog puta golove primili na početku drugog dijela. U prvom dijelu susreta viđe je izjednačena igra, sa po jednom prilikom na obije strane, da bi na startu drugog dijela napravili dvije velike greške koje je protivnik iskoristio da dođe do prednosti. I danas je bilo evidentno da su Finci puno spremnija ekipa od nas, što je na kraju, uz već pomenute greške, rezultiralo time da i u današnjem meču pretrpimo poraz. Svih 18 igrača dobilo je pribiližno istu minutažu kroz ovaj dvomeč, tako da imamo bolji uvid u njihove mogućnosti. Izvući ćemo pouke iz ova dva susreta i nastojaćemo da do kvalifikacija, koje ovu generaciju očekuju tek naredne godine, otklonimo uočene probleme, rekao je selektor Miljenović.


Finska - Crna Gora 3:0

Karina - Stadion Keskusenta.

Sudija: Oskar Hamalainen (Finska).

Strijelci
1:0 - Saisalo 46'
2:0 - Kalman 50'
3:0 - Kalman 90'

Žuti kartoni
Pirainen, Menpa - Finska
Pavićević, Malešević - Crna Gora

Finska: Jere Pirainen, Jonas Sundman, Viliam Lindkvist (Pavo Ahola), Oskar Sandstrom, Mikael Soisalo, Miko Jalkanen (Lasi Lapalainen), Nilo Menpa (Omar Jama), Rope Lapinen,  Daniel Rantman (Tatu Varnanen), Roni Huhtala (Anti Vile Raisanen), Abas Ismail (Benjamin Kalman).

Crna  Gora: Vojin Pavićević, Luka Malešević, Balša Banović, Marko Tući (Danilo Vukićević), Vladan Burzan (Marko Burzanović), Admir Musić (Filip Vorotović), Đorđije Đedović, Miloš Banićević (Aleksandar Milić), Vojin Manojlović (Alija Krnić), Kristijan Hadžiosmanović, Dino Mušanović (Danilo Marković).