Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić saopštio je danas spisak igrača na koje računa za predstojeće kvalifikacione duele sa Moldavijom u Orheju i Maltom u Podgorici. Naša mlada selekcija je na otvaranju bila bolja upravo od Moldavaca pred svojim navijačima, a dvije pobjede u septembarskom terminu lansirale bi je na čelo tabele prve grupe kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo koje se 2017. godine igra u Poljskoj.

- Ovaj spisak je rezultat procesa selektiranja koji je počeo utakmicom protiv Hrvatske. Na širem spisku imam grupu od 30-ak igrača, pod uslovom da su svi zdravi i da svi igraju za svoje klubove. Pred ove utakmice imamo nekoliko igrača koji su povrijeđeni, ima i igrača koji su potpuno van forme, kao i igrača koji još traže novi klub. Tek po isteku prelaznog roka imaćemo pravi uvid u formu igrača koji igraju van zemlje. To će objektivno biti problem, jer mnogi nisu prošli pripreme, pa ćemo tek kroz zajednički rad steći pravi uvid u nivo fizičke spreme na osnovu kojeg ćemo napraviti plan rotacije za ove dvije utakmice - rekao je Radonjić.

Selektor je za ovu akciju pozvao 20 igrača, a kao najveći problem pred ovaj takmičarski mikrociklus, Radonjić je istakao nedostatak vremena za kvalitetne pripreme.

- Velika je razlika kada na raspolaganju imate desetak dana za pripreme. Ovog puta, naše pripreme će praktično biti svedene na putovanja i treninge pred utakmicu. Ali nije to problem samo naše reprezentacije, već svih timova u kvalifikacijama. Razlika je što druge ekipe imaju veći fond kvalitetnih igrača pa to lakše prevazilaze. Ipak, ukoliko ponovimo makar približno dobru igru kakvu smo imali protiv Moldavije u Podgorici, mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu. Jasno je da ni oni neće igrati kao na prvom meču, na kojem su se prevenstveno branili, i da će kod kuće morati da igraju puno ofanzivnije. Mislim da bi upravo to mogla biti naša šansa, da ćemo dobiti više prostora i mogućnosti da brže stignemo do protivničkog gola i pozitivnog rezultata - istakao je Radonjić.

Selektor je podsjetio da Crna Gora ne smije podcijeniti nijednog protivnika, naročito Maltu koja trenutno drži čelo tabele u našoj kvalifikacionoj grupi.

- Jasno je da razmišljamo o pobjedi na obje utakmice, naš kvalitet nam to daje za pravo. Ipak, ne smijemo zaboraviti da je Malta lider grupe iako je obje utakmice igrala na strani - pobijedila je Letoniju i remizirala u Moldaviji. Imao sam prilike da ih gledam i ne izgledaju nimalo loše. S obzirom na istoriju, mnogi bi pogrešno pomislili da smo mi mnogo dominantniji u odnosu na njih. U Moldaviji su, na primjer, u pojedinim fazama igre bili mnogo bolji tim od domaćina. Naravno, ići ćemo na pobjedu, ali će samo utakmice dati pravi odgovor na pitanje da li imamo kvalitet za to - rekao je Radonjić.

Mlada reprezentacija Crne Gore okupiće se u ponedjeljak u 12 časova na Trening kampu FSCG, gdje će istog popodneva odraditi prvi zajednički trening. Za utorak je planiran jutarnji trening, a potom i put za Moldaviju preko Istanbula. Utakmica Moldavija - Crna Gora zakazna je za 4. septembra na Distrikt sport stadionu u Orheju, dok se duel Crne Gore i Malte igra 8. septembra u Podgorici sa početkom u 18.30 časova.