Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore izgubila je od Hrvatske u drugom kolu UEFA razvojnog turnira koji se igra u Bosni i Hercegovini. Vatrene su danas bile bolje i slavile sa 1:0.

Odlučio je gol Antonije Kompes iz slobodnog udarca u 19. minutu, kojim je Hrvatska krunisala bolju igru na startu utakmice. U nastavku je selektor Hadžiosmanović promiješao karte što se pokazalo kao pravi potez jer je naša selekcija odigrala mnogo bolje i stavila na muke kvalitetnog protivnika. Ipak, šanse koje su naše djevojke stvorile ostale su neiskorištene.

- Utakmicu smo počeli slabije nego što možemo, ali treba imati u vidu da smo igrali protiv najbolje ekipe na turniru. Ponovo smo primili gol iz prekida, i to iz slobodnog udarca sa više od 30 metara. Djevojke su se mnogo potrošile na prvoj utakmici sa Bosnom i to je ostavilo traga, pa smo tek u drugom poluvremenu, nakon nekoliko izmjena počeli da igramo kako znamo. Imali smo nekoliko situacija za gol, ali više od časnog poraza u ovoj utakmici nismo mogli. Sjutra je dan pauze koji ćemo iskoristiti da oporavimo ekipu, jer je tempo igranja dan za danom previše naporan za njih - rekao je nakon utakmice selektor Hadžiosmanović.

Posljednje kolo na programu je u petak kada će naša selekcija igrati protiv odgovarajuće selekcije Makedonije. Naš naredni protivnik danas je bio bolji od BIH sa 1:0.


Crna Gora - Hrvatska 0:1

Stadion Hakija Mršo, Vorgošća
Gledalaca: 50

Sudija: Nadežda Bekrova (Bugarska)

Strijelac
0:1 - Kompes 19'

Crna Gora: Katarina Joksimović, Jovana Vlahović (Tamara Tošić), Dženana Dačić (Tamara Čogurić), Biljana Lončar (Ana Novović), Maja Šaranović (Ksenija Jelenić), Jelena Vujadinović (Danka Topalović), Jovana Brašnjo (Kasandra Moračanin), Biljana Vraneš (Andrea Vučić), Kristina Kovačević (Ilinka Roćen), Aleksandra Popović, Tamara Tripković. Selektor: Derviš Hadžiosmanović.

Hrvatska: Valentina Mažić, Karla Resanović, Laura Kopić, Sanja Lučić, Ana Bartolović, Antonia Kompes, Iva Jakovac, Ana Marija Petrović, Martina Taritaš, Čuljak, Ena Pernar. Selektor: Davor Cvetković.