Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 4:1 u duelu sa odogovarajućom selekcijom Finske koji je danas odigran u Tameli.

Prvi meč selekcije koja je imala gotovo godinu dana pauze obilježile su greške koje su Finci iskoristili da dođu do visoke prednosti, ali i periodi igre u kojima su Miljenovićevi izabranici bili bolji od rivala.

Finci su više nego silovito otvorili meč i već nakon osam minuta stekli dva gola prednosti, da bi do odlaska na odmor još dva puta savladali našeg čuvara mreže. Domaćin je do prednosti došao u četvrtom minutu zahvaljujućo dobrom udarcu Lapalainena sa 12. metara i lošoj intervenciji našeg golmana. Samo četiri minuta kasnije Menpa je preciznim udarcem sa 14. metara nakon centaršuta sa lijeve strane duplirao prednost svog tima.

"Sokoli" su prvi put zaprijetili u 17. minutu preko Vorotovića koji je sa osam metara glavom poslao loptu pored stative protivničkog gola.

Finci su u 25. minutu po treći put pronašli put do naše mreže - grešku odbrane i odličan solo prodor preciznim udarcem u pogodak je pretvorio Soisalo. Do odlaska na odmor Lapalainen se po drugi put upisao u strijelce i donio ubjedjlivu prednost selekciji Finske.

Jedini pogodak za naš tim postigao je Alija Krnić u 38. minutu. Napadač naše selekcije dobro je reagovao na centaršut Mušanovića sa desne strane i sa desetak metara pogodio mrežu rivala.

U nastavku susreta viđena je samo jedna ozbiljna prilika i to pred golom domaćina ali je Musić propustio da iskoristi situaciju jedna na jedan sa golmanom i smanji zaostatak našeg tima.

- Bez obzira što je ovo prva utakmica ove generacije nakon gotovo godinu dana pauze, nisu se smjele desiti greške koje je protivnik na najbolji način iskoristio i došao do ubjedljive pobjede. Greške koje smo napravili prije svega su posledica neuigranosti... Ipak, imali smo i periode tokom kojih su igrač pokazali da se i od ove generacije mogu očekivati dobri rezultati. Treba istaći činjenicu da su Finci bili bolji, da su fizički spremniji što je bilo presudno u današnjem susretu. Ostaje nam i drugi meč u kojem ćemo pokušati da eliminišemo propuste koje smo danas pravili i da odigramo bolje. Kao što sam istakao ranije ovaj prijateljski dvomeč poslužiće nam da provjerimo sviih 18 igrača i vidimo na koga možemo računati za buduće akcije, rekao je Miljenović.

Revanš meč zakazan je za četvrtak u 16.00 časova.


Finska - Crna Gora 4:1

Tamela - Erikila arena.

Sudija: Lasi Siukola (Finska).

Strijelci
1:0 - Lapalainen 4'
2:0 - Menpa 8'
3:0 - Soisalo 25'
4:0 - Lapalainen 31'
4:1 - Krnić 38'

Žuti kartoni
Lindkvist - Finska
Marković, Hadžiosmanović - Crna Gora

Finska: Viliam Jaskalainen, Juhani Pikarainen, Vilijam Lindkvist (Jonas Sundman), Pavo Ahola, Tatu Varmanen, Kan Kairinen (Miko Jalkanen), Benjamin Kalman (Daniel Rantanen), Mikael Soisalo (Abas Ismail), Lasi Lapalainen (Roni Huntale), Nilo Menpa (Rope Lapinen), Omar Jama.

Crna Gora: Matija Gligorović, Luka Malešević (Miloš Banićević), Aleksandar Milić (Đorđije Đedović), Danilo Marković, Balša Banović, Marko Tući, Alija Krnić (Vladan Burzan), Filip Vorotović (Admir Musić), Marko Burzanović (Vojin Manojlović), Danilo Vukićević (Dinu Mušanović), Kristijan Hadžiosmanović.