Ubjedljiva pobjeda Budućnosti u duelu sa Iskrom koji je odigran u Baru obilježila je treće kolo Telekom 1. CFL. Pobjedu je upisai i Rudar u duelu sa Grbljem, dok je Dečić u Nikšiću savladao Sutjesku. Bodove u gostima osvojio je i Bokelj, dok su Zeta i Lovćen trijumfovali pred svojim navijačima.

Budućnost je postigla „poker“ golova u duelu sa novim prvoligašem, danilovgradskom Iskrom. Duel koji je odigran u Baru sa dva pogotka obilježio je Darko Nikač – napadač „plavo-bijelih“ tresao je mrežu Danilovgrađana u 21. i 68. minutu susreta. U listu strijelaca od gostujućih igrača upisao se i Deni Hočko, dok je Vuković u 50. minutu zatresao mrežu sopstvenog gola.

Rudar je do trijumfa u duelu sa Grbljem došao u sudijskoj nadoknadi vremena. Pljevljaci su od 39. minuta i pogotka Vukčevića jurili rezultat. Izjednačenje je donio Ivan Knežević u 73. minutu, da bi potpuni preokret potpisao Marković u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Nakon tri odigrana kola izbranici Mirka Marića dijele prvo mjesto na tabeli sa ekipom Bokelja, koja je danas bila ubjedljiva na gostovanju Petrovcu. Kotorani su tri puta tresli mrežu protivnika i upisali drugu ovosezonsku pobjedu. Za osvajanje tri boda na stadionu pod Malim brdom pobrinuli su se Nikezić i Pržica koji se dva puta upisao u strijelce.

Zeta je u derbiju kola minimalnim rezultatom savladala ekipi Mladosti. Duel na Trešnjici riješen je u prvom minutu nastavka kada je Bjedov pogodio mrežu „romantičara“. Ekipa Nikole Rakojevića meč je završila sa deset igrača, pošto je defanzivac Miloš Radulović u 57. minutu zaradio direktan crveni karton.

Dečić je napravio iznenađenje i osvojio sva tri boda na gostovanju ekipi Sutjeske. Tuzani su u Nikšiću zahvaljujući Savi Gardaševiću i Aliji Krniću došli do drugog trijumfa u sezoni.

Prvijenac u novoj sezoni upisao je Lovćen koji je na Obilića poljani bio bolji od Mornara. Cetinjane su do trijumfa vodili Draganić, Vujanović i Đalac, dok je jedini pogodak za Barane postigao Kacić.

Rezultati
Iskra – Budućnost 0:4
Rudar – Grbalj 2:1
Lovćen – Mornar 3:1
Sutjeska – Dečić 0:2
Zeta – Mladost 1:0
Petrovac – Bokelj 0:3