Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je minimalnim rezultatom od selekcije Austrije u drugom kolu turnira "Toto kup" koji se održava u Voralbergu.

Izabranici Borisa Miličkovića pružili su dobru igru u duelu sa domaćinom turnira ali je nagrada u vidu pozitivnog rezultata izostala, pošto su Austrijanci do pobjede došli nakon prestrogo dosuđenog jedanaesterca sredinom drugog dijela susreta.

Prva prilika na meču viđena je u 21. minutu kada je nakon izgubljene lopte našeg tima na sredini terena Rigler došao u dobru poziciju, lobovao Carevića ali nije uspio da pogodi metu pošto je Kumburović izbacio loptu sa gol linije.

Austrijanci su pokušali da pronađu put do  mreže našeg gola i u 36. minutu ali je lopta nakon udarca Kirima iskosa sa lijeve strane završila preko prečke.

Najbolju priliku za naš tim u prvom dijelu susreta propustio je da realizuje Vukotić koji je u 41. minutu natrčao na odbijenu loptu i sa 18 metara je poslao iznad prečke gola Austrije.

"Sokolići" su prvi zaprijetili u nastavku - u 61. minutu Terzić je iz povoljne pozicije poslao loptu neposredno iznad prečke.

Samo tri minuta kasnije riješeno je pitanje pobjednika kada je sudija Florijan Jeger prestrogo pokazao na bijelu tačku nakon kontakta u našem kaznenom prostoru. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Baumgartner.

- Napravili smo pomak u organizaciji, borbenosti, agresivnosti i na taktičkom planu u odnosu na prvu utakmicu i pokazali da možemo da pariramo na pravi način. Zadovoljni smo određenim elementima u igri koje smo danas vidjeli ali za bolje rezultate nedostaju nam kvalitetnija rješenja u pojedinim situacijama. Imali smo nekoliko prilika i sigurno smo uz bolja rješenja mogli doći do gola pa ostaje žal što nismo ostvarili bolji rezultat. Ostaje nam još duel sa Rusima, koji su danas pobijedili Švajcarsku rezultatom 4:1. Taj meč iskoristićemo da skreniramo protvinika sa kojim ćemo odmjeriti snage u kvalifikacijama i naravno pokušati da ostvarimo dobar rezultat, rekao je Miličković.

U posljednjem kolu turnira koje je na programu u nedjelju naša selekcija odmjeriće snage sa vršnjacima iz Rusije. Početak meča zakazan je za 15.30 časova.


Austrija - Crna Gora 1:0

Voralberg - Stadion Rankvel.

Sudija: Florijan Jeger (Austrija).

Stijelac
1:0 - Baumgartner  64'

Žuti kartoni
K. Miler, Burgštaler - Austrija
Kolić, Kumburović. Zečević - Crna Gora

Austrija: Aleks Kniežarnek, Aleksandar Borković, Luka Mejsl (Aleksander Burgštaler), Moris Matis (Krištof Baumgartner), Kristijan Miler, Dario Marešić, Dominik Štumberger (Florijan Fišeraurer), Kenan Kirim (Nikolas Mejster), Jorg Vagnes (Filip Sitsam), Elvedin Buljubašić (Valentino Miler), Filip Rigler.

Crna Gora: Lazar Carević, Martin Prenkočević, Rašid Kolić (Nebojša Jovanović), Nikola Kumburović, Miloš Drinčić, Miloš Zečević (Matija Stijepović), Nemanja Petrović, Deni Piranić (Božidar Damjanović), Aleksa Marušić (Vasilije Terzić), Ilija Vukotić, Igor Vukčević.