T-COM 1.CFL - POBJEDE MOGRENA I BUDUĆNOSTI, DEČIĆ POBJEGAO SA DNA

Kolo prije kraja T-Com prve crnogorske fudbalske lige Mogren se nalazi na korak od prve titule prvaka Crne Gore u klupskoj istoriji - lider šampionata je pred svojom publikom slomio otpor Jezera i slavio sa 2:0, pa 90 minuta prije kraja šampionata ima dva boda prednosti u odnosu na Budućnost koja je pod Goricom preslišala Petrovac. Na dnu tabele je došlo do promjene - Dečić je u derbiju začelja savladao Jedinstvo i prepustio timu iz Bijelog Polja posljednje mjesto na tabeli.

Mogrenu je dugo trebalo da pronađe put do gola Jezera koje je sa uspjehom odolijevalo sve do 70. minuta kada je Gluščević "zakucao" loptu u mrežu nakon sjajnog centaršuta Draška Božovića. Tačku na meč stavio je sjajni Ćetković u prvom minutu sudijske nadoknade. Mogrenu je sada za titulu dovoljno da osvoji bod protiv novog "fenjeraša" Jedinstva u Bijelom Polju u posljednjem kolu šampionata.

Osvajaču Kupa Crne Gore Petrovcu nije prijao povratak na Gradski stadion pod Goricom - Petrovčane je pregazila raspoložena Budućnost koja je postigla čak šest golova (6:1). Gosti su, doduše, odlično počeli i poveli preko Kopunovića već u petom minutu, ali je to bilo sve što su uspjeli da urade protiv razgoropađenog protivnika. Izjednačenje je fantastičnim golom potpisao Petar Vukčević u 32. minutu, a samo minut kasnije bivši igrač Budućnosti Graovac morao je u svlačionicu zbog drugog žutog kartona nakon čega je igrala samo Budućnost. Napadači "plavih" to su maksimalno iskoristili, pošto se Bečiraj tri puta upisao u listu strijelaca, dok je gol "majstora sa mora" dva puta pogodio Burzanović. Da bi odbranili titulu, Podgoričani moraju savladati Jezero u Plavu u nadati se da će Jedinstvo napraviti čudo i savladati Mogren pred svojom publikom.

Dečić je u Tuzima dobio, možda i odlučujuću bitku u borbi za opstanak. Domaćin je slavio sa 2:0 zahvaljujući golovima Lekića u 10. i Vasića u 20. minutu i poslao Jedinstvo na dno tabele. Tim iz Tuzi sada drži posljednje mjesto koje vodi u baraž za opstanak u T-Com 1.CFL-u, sa bodom prednosti u odnosu na Bjelopoljce koji u posljednjem kolu dočekuju lidera Mogren. Dečić u istom terminu gostuje Lovćenu.

Nakon pet kola bez pobjede, Zeta je osvojila tri boda u duelu sa Lovćenom (1:0). Fudbalsku uspavanku na "Trešnjici" prekinuo je najbolji igrač Golubovčana Kadu u 56. minutu, nakon čega je domaćin zaigrao bolje i bez većih problema sačuvao važnu pobjedu.

Sutjeska je opravdala ulogu favorita u duelu sa Komom (3:1), iako su gosti iz Podgorice od osmog minuta imali gol prednosti zahvaljujući Krstoviću. Izjednačio je Delić minut prije odlaska na odmor, dok se u drugom poluvremenu dva puta u listu strijelaca upisao i Adrović.

Rudar je u gostima savladao Grbalj (0:2), koji se porazom oprostio od svoje publike. Pobjedu Pljevljaka najavio je Brnović u 42. minut, dok je tačku na meč stavio Zec, šest minuta prije kraja utakmice.

Rezultati
Dečić - Jedinstvo 2:0

1:0 - Lekić 10'
2:0 - Vasić 20'
Mogren - Jezero 2:0
1:0 - Gluščević 67'
2:0 - Ćetković 90'
Budućnost - Petrovac 6:1
0:1 - Kopunović 5'
1:1 - P.Vukčević 32'
2:1 - Burzanović 35'
3:1 - Bećiraj 44'
4:1 - Burzanović 70
5:1 - Bećiraj 82'
6:1 - Bećiraj 90'
Sutjeska - Kom 3:1
0:1 - Krstović 8'
1:1 - Delić 44'
2:1 - Adrović 58'
3:1 - Adrović 78'
Grbalj - Rudar 0:2
0:1 - Brnović 42'
0:2 - Zec 84'
Zeta - Lovćen 1:0
1:0 - Kadu 56'