Selektor mlađe omladinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović objavio je spisak igrača za prijateljski dvomeč sa odgovarajućom selekcijom Finske.

Dueli sa Fincima biće prvi koje će igrači rođeni 1998. godine i kasnije odigrati u dresu omladinske reprezentacije. Posljednji nastup ova selekcija upisala je na kvalifikacionom turniru za kadete koji je prošle godine odigran u Bjelorusiji.

"Sokoli" prvi meč u Finskoj igraju u 25. avgusta sa početkom u 18.00 časova, dok će se revanš odigrati dva dana kasnije od 17.30 časova.

- Ovo su prve utakmice za ovu generaciju od kvalifikacionog turnira u kadetskoj selekciji koji se odigrao prije gotovo godinu dana. Prilika je da provjerimo formu ovih igrača, s tim što nismo zvali nekoliko igrača koji nastupaju za kadetsku reprezentaciju na turniru u Austriji. Kako je sezona tek startovala, na spisku se uglavnom nalaze igrači koji su do sada nastupali za kadetsku reprezentaciju, dok će kroz naredne akcije priliku dobiti i još neki igrači. Naravno, svi igrači koji su pozvani za duele u Finskoj dobiće sašnsu da kroz ovaj dvomeč opravdaju ukazano povjerenje, rekao je Miljenović.

Novo lice u omladinskim selekcijama od duela sa Finskom biće Milorad Peković - bivši seniorski reprezentativac Crne Gore obavljaće ulogu pomoćnog trenera u stručnom štabu Aleksandra Miljenovića, koji je na tom mjestu zamijenio Milovana Prelevića.

Na spisku selektora Miljenovića nalaze se golmani: Vojin Pavićević (Mladost) i Matija Gligorović (Budućnost); odbrana: Luka Malešević, Balša Banović, Marko Tući (Budućnost), Aleksandar Milić (Mladost), Đorđije Đedović (Sutjeska), Miloš Banićević (Bokelj); vezni red: Danilo Marković, Marko Burzanović, Vladan Burzan, Dino Mušanović (Budućnost), Danilo Vukićević (Berane), Kristijan Hadžiosmanović (Milan, Italija); napad: Alija Krnić (Dečić), Filip Vorotović (Sutjeska), Vojin Manojlović (OFK Beograd, Srbija) i Admir Musić (Mladost).

Okupljanje mlađe omladinske selekcije zakazano je za ponedjeljak, 24. avgusta u 10.00 časova na Trening kampu FSCG u Podgorici.