Fudbaleri Rudara novu sezonu započeli su remijem pred svojim navijačima sa ekipom Mornara. Pljevljaci su imali dva gola prednosti ali su odbranu šampionske titule započeli osvajanjem samo jednog boda. Izabranici Mirka Marića do prednosti su došli u 34. minutu pogotkom golmana Radanovića sa bijele tačke, da bi 20. minuta kasnije Sopo duplirao prednost domaćih. Barani su odgovorili preko Vujačića koji je sa dva pogotka, u 69. i 90. minutu obezbijedio bod svom timu.

Budućnost je novu sezonu počela sa dva postignuta pogotka i tri osvojena boda na gostovanju u Radanovićima. "Plavo-bijeli" su pitanje pobjednika riješili za deset minuta igre u drugom dijelu kada je MIlivoje Raičević dva puta matirao golmana Grblja.

Zeta je pred svojim navijačima slavila pobjedu u odmjeravanju snaga sa ekipom Petrovca. Golubovčane su do trijumfa vodili Trišović i Bjedov.

Duel Iskre i Dečića, timova koji su se prethodne sezone takmičili u Drugoj ligi, završen je pobjedom gostiju. Tuzani su do prednosti došli u desetom minutu preko Save Gardaševića, da bi u posljednjem minutu regularnog toka susreta Lazarević duplirao prednost svog tima. U sudijskoj nadoknadi vremena Kovačević je postigao jedini pogodak za domaćina.

Uspješno gostovanje u prvom kolu imao je i Bokelj koji je rezultatom 2:1 savladao Lovćen. Kotorani su u uvdonih 15. minuta došli do dva gola prednosti, da bi sredinom nastavka Tatar sa bijele tačke postavio konačan rezultat susreta.

U posljednjem meču prvog kola u nedjelju se na Gradskom stadionu u Nikšiću od 17.00 časova, uz direktan televizijski prenos, sastaju Sutjeska i Mladost.

Rezultati
Rudar - Mornar 2:2
Grbalj - Budućnost 0:2
Lovćen - Bokelj 1:2
Iskra - Dečić 1:2
Zeta - Petrovac 2:0

Nedjelja - 17.00h
Sutjeska - Mladost TV prenos