Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore održala je danas u prostorijama FSCG sastanak sa predstavnicima klubova koji će se ove sezone takmičiti u Telekom 1. CFL.

Predsjednik Komisije za takmičenje Božidar Mićunović iskoristio je ovaj sastanak kako bi srenuo pažnju predstavnicima klubova na propuste u organizaciji utakmica koji su uočeni u toku prethodne sezone i istakao potrebu za obezbjeđenjem adekvatnih uslova za rad službenih lica.

Takođe, Komisija je upozorila predstavnike klubova na neophodnost poštovanja Kodeksa o ponašanju članova fudbalskih organizacija, kao i na činjenicu da su klubovi odgovorni za regularnost nastupa igrača na mečevima svih takmičenja koje organizuje FSCG.

Komisija je ovom prilikom izrazila nadu da će nova sezona proteći u fer i korektnoj atmosferi i sportskom nadmetanju.

Šampionat koji počinje u subotu biće jubilarni, deseti u nezavisnoj Crnoj Gori. U prethodnih devet sezona pet timova je uspjelo da se okiti šampionskom titulom - prvi rofej pripao je Zeti, nakon čega su Budućnost, Mogren, Rudar i Sutjeska po dva puta prvenstvenu trku završavali na prvom mjestu.

Naslov najboljeg u Telekom 1. CFL ove sezone braniće ekipa Rudara, koja je u prethodnoj sezoni pod vođstvom Mirka Marića uspjela da ponovi uspjeh ostvaren u sezoni 2009/2010. Pljevljaci su takmičenje završili sa 72 boda (22 pobjede, 6 remija, 5 poraza), tri više od drugoplasirane Sutjeske.

Sutjeska je jedini tim koji je uspio da osvoji dvije titule u nizu. Nikšićani su predvođeni Draganom Radojičićem bili najbolji u sezonama 2012/13 i 2013/14. Dvije titule ima i Budućnost, koja je prvi šampionski naslov osvojila u drugoj godini elitnog takmičenja, da bi u sezoni 2011/12 pod vođstvom Miodraga Radulovića "plavo-bijeli" po drugi put došli do šampionskog pehara.

Jedini tim koji je osvajao šampionsku titulu koji ove sezone neće biti dio elitnog društva je Mogren. "Žuta podmornica" ima dvije titule prvaka u vitrinama ali su Budvani posljednje sezone bili daleko od šampionskog renomea pa su doživjeli eliminaciju od Dečića u baražu za opstanak u Telekom 1. CFL.

Kao i u prethodne dvije sezone najboljem strijelcu Telekom 1. CFL pripašće Trofej Radija Crne Gore. Dosadašnji laureati ove nagrade su Stefan Mugoša koji je kao napadač Mladosti postigao 15 pogodaka u sezoni 2013/2014 i Goran Vujović koji je tokom prethodne sezone u dresu Sutjeske mreže protivnika pogodio 21 put.

Parovi prvog kola

Subota - 17.30h

Grbalj - Budućnost
Iskra - Dečić
Rudar - Mornar
Lovćen - Bokelj
Zeta - Petrovac


Nedjelja - 17.00h
Sutjeska - Mladost TV prenos

Kompletan raspored prvod dijela šampionata možete pogledati OVDJE.