Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 1:0 od selekcije Srbije u meču posljednjeg kola UEFA razvojnog turnira koji je održan u Staroj Pazovi.

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića pružile su dobru igru u duelu sa domaćinom turnira, imale su veći posjed lopte i stvorile nekoliko dobrih prilika ali to nije bilo dovoljno da se na današnjem susretu ostvari pozitivan rezultat.

Pobjednik je odlučen već u prvom dijelu susreta pošto je u 28. minutu kapitenka Srbije Marija Kovačević nakon odličnog kontranapada matirala Jovanu Bajčetić.

Najbolje prilike za naš tim propustile su Helena Božić koja je sredinom drugog dijela pogodila prečku gola Srbije, dok je Tamara Bojat propustila da u dva navrata realizuje situacije jedan na jedan sa protivničkim golmanom.

- Ovaj razvojni turnir nam je dobro došao kao generalna proba pred kvalifikacioni turnir, koji ova selekcija igra u septembru u Makedoniji. Ovo je za njih treće okupljanje u ovoj godini, iako su sve utakmice bile prijateljskog karaktera, imamo dobar uvid u mogućnosti ekipe. Generealno, zadovoljni smo viđenim na ovom turniru. Sve djevojke su dobile šasnu da igraju protiv kvalitetnih ekipa. Što se današnje utakmice tiče, mi smo bili bolja ekipa u polju, pogodili smo prečku i imali nekoliko idealnih prilika ali nijesmo uspijeli da pogodimo. Utakmica je bila kvalitetna i zanimljiva a presudio je pogodak iz prvog poluvremena, rekao je selektor Hadžiosmanović.


Crna Gora - Srbija 0:1

Stara Pazova - Trening kamp FSS.

Strijelac
0:1 - Aranđelović 28'

Crna Gora: Jovana Bajčetić (Ines Obradović), Miljana Rondović (Olivera Knežević), Helena Božić, Nina Vujičić, Maja Mićunović (Martina Pavićević), Ana Trutić, Tamara Bojat, Marija Knežević, Dijana Miljanić, Anđela Goločevac (Milica Pavićević), Martina Pavićević (Nikolina Srbljanović).

Srbija: Tanja Đapić, Milana Golubović, Danijela Kolarić, Sanja Ivošević, Anđela Šarac, Viktorija Mišeljić, Marija Kovačević, Dejana Stefanović, Jovana Ivanović, Isidora Vučković, Milana Janković. Igrale su još: Jovana Ivanović, Jovana Aranđelović, MIlana Knežević, Marija Stajčić, Dunja Trajković, Bojana Štimac, Nevena Mičić, Ivana Malijar.