Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore učestvovaće na UEFA razvojnom tunriru koji se održava u Srbiji od 1. do 4. avgusta 2015. godine.

Mečevi razvojnog turnira, na kojem će osim domaćina i naše selekcije ušestvovati reprezentacije Slovenije i Slovačke, igraće se na terenima kampa Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Naša selekcija otvoriće turnir duelom sa vršnjakinjama iz Slovenije, dok će narednog dana, 2. avgusta odigrati meč sa Slovačkom. Posljednjeg dana turnira naše omladinke odmjeriće snage sa vršnjakinjama iz Srbije. Početak mečeva prva dva kola zakazan je za 16.30, dok će duel sa domaćinom turnira početi u 10.00 časova.

- Omladinska selekcija će u Srbiji, u okviru UEFA razvojnog turnira, odigrati tri utakmice protiv reprezentacija Slovenije, Slovačke i Srbije. Svrha ovih turnira je napredak i razvoj mladih igračica i ženskog fudbala, tako da će sve pozvane djevojke dobiti šansu da igraju. Ujedno, ovo će biti idelana prilika za uigravanje pred start kvalilifikacija, koje za ovu selekciju počinju u septembru, kada ćemo igrati turnir u Makedoniji. Nadamo se da će djevojke pokazati da su napredovale i da ćemo biti ravnopravni u duelima sa selekcijama koje imaju bolji rejting od nas kada je ženski fudbal u pitanju, rekao je selektor Derviš Hadžiosmanović.

Na spisku selektora Hadžiosmanovića nalaze se golmani: Jovana Bajčetić (Breznica) i Ines Obradović (Obilić); odbrana: Helena Božić, Tina Begović (Ekonomist), Milica Drljević, Ana Trutić (Obilić), Olivera Knežević i Miljana Rondović (Breznica); vezni red: Maja Mićunović, Nina Vujičić, Nikolina Mićunović (Ekonomist), Milica Varajić, Milica Pavićević (Lovćen) i Marija Knežević (Podgorica); napad: Nikolina Srbljanović, Anđela Goločevac, Martina Pavićević (Breznica), Dijana Miljanić i Tamara Bojat (Ekonomist).