Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore savladala je rezultatom 1:0 najbolju selekciju Albanije u prijateljskom meču koji je večeras odigran u Petrovcu.

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića rano su došle do prednosti, već u trećem minutu, što im je omogućilo da u nastavku susreta igraju rasterećeno i nametnu svoj ritam.

“Crvene” su već nakon prve akcije na meču došle do prednosti. Đoković je odličnim pasom pronašla Armisu Kuč koja se našla oči u oči sa protivničkim golmanom i lob udarcem zatresla protivničku mrežu.

Priliku da u prvom dijelu poveća prednost našeg tima u finišu prvog dijela imala je Željka Radanović ali je Zani dobrom intervencijom sačuvala sopstvenu mrežu.

Nastavak je donio još nekoliko prilika pred golom Albanije. Prva je zaprijetila Slađana Bulatović udarcem iz daljine, da bi pet minuta prije kraja Tamara Bojat propustila da realizuje veliku priliku i uveća pobjedu naše selekcije.

- Večeras je viđena vrlo borbena utakmica, kao da smo igrali za bodove a ne prijateljski susret. Dobro smo otvorili meč i rano došli do predosti, a kako se na kraju ispostvilo i do pobjede. Zadovoljni smo što ekipa pokazuje takmičarski karakter, pa nismo imali većih problema da u nastavku meča sačuvamo stečenu prednost sa početka susreta. Imali smo još nekoliko prilika da pobjedu učinimo ubjedljivijom, bili bolji u polju i imali veći posjed lopte od protivnika. U avgustu ćemo odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, kako bi smo još jednom provjerili formu igračica uoči septembra i starta kvalifikacija, rekao je selektor Hadžiosmanović.


Crna Gora – Albanija 1:0

Petrovac – Stadion pod Malim brdom.

Sudija: Miloš Laličić (Crna Gora).

Strijelac
1:0 – Kuč 3

Žuti kartoni
Šturanović, Đoković, Đurković, Bulatović, Kuč – Crna Gora
Seranaj, Begoli – Albanija 


Crna Gora: Marija Žižić, Željka Radanović, Andreja Vidić, Jelena Šturanović, Jelena Mrkić, Tatjana Đurković, Ivana Krivokapić (Tamara Bojat), Jasna Đoković (Milica Vulić), Slađana Bulatović, Armisa Kuč (Jelena Vešović), Darija Đukić.  

Albanija: Margiona Zani, Cime Lulaj (Marsela Đekasina), Đini Lucje (Ferite Kastrati), Sara Malići, Arbiona Barjaktari, Aurora Seranaj, Aurora Tači (Esmeralda Franja), Megi Doci (Marcela Ndoci), Saranda Hašani, Lavinde Begoli, Kujtime Kurbogaj (Festime Hasrolaj).