Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u prijateljskom meču koji je odigran u Baru od odgovarajuće selekcije Albanije rezultatom 4:2.

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića odigrale su dobar meč, dva puta uspjele da dođu do izjednačenja, ali su fizički bolje pripremljene Albanke u finišu susreta uspjele da dođu pobjede.

Meč je otvoren u 18. minutu pogotkom Muje, da bi na isteku pola časa igre Marija Knežević donijela izjednačenje našem timu.

U šestom minut nastavka Đeđi je po drugi put donijela prednost Albankama. Samo dva minuta kasnije rezultat Knežević je po drugi put matirala protivničkog golmana i donijela izjednačenje našem timu.

U posljednjih deset minuta susreta do izražaja je došla bolja fizička sprema Albaniki koju su krunisale sa dva pogotka. U 80. minutu u strijelce se po drugi put upisala Muja, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Koldaši postavila konačan rezultat susreta.

- I pored poraza zadovoljni smo viđenim. Igrali smo protiv vrlo dobre selekcije Albanije. Pokazali smo karakter jer smo dva puta uspjeli da izjednačimo rezultat. Imali smo preiode kada smo bili i bolji protivnik, pogotovo u prvom poluvremenu. U drugom dijelu do izražaja je došla evidentno bolja fizička sprema gošći, što je rezultiralo sa dva pogotka u završnici utakmice. Utisak je da smo mogli rezultatski bolje proći ali idemo dalje. Ova selekcija će u avgustu učestvovati na UEFA razvojnom turniru u Srbiji. Tu ćemo imati priliku da još poradimo na uigravanju tima, a sve da bismo spremno dočekali kvalifikacioni turnir koji će se održati u septembru, rekao je selektor Hadžiosmanović.


Crna Gora - Albanija 2:4

Bar - Stadion Topolica.

Sudija: Luka Radulović (Crna Gora).

Strijelci
0:1 - Muja 18'
1:1 - Knežević 30'
1:2 - Đeđi 51'
2:2 - Knežević 53'
2:3 - Muja 80'
2:4 - Koldaši 90'+3'

Žuti kartoni
Knežević - Crna Gora

Crna Gora: Jovana Bajčetić, Milica Drljević (Olivera Knežević), Helena Božić, Ana Trutić, Miljana Rondović, Nina Vujičić (Nikolina Mićunović (Jelena Lutovac)), Stojana Filipović (Nikolina Srbljanović (Tina Begović)), Dijana Miljanić, Marija Knežević (Martina Pavićević), Milica Varajić (Milica Pavićević(Anđela Goločevac)), Tamara Bojat.

Albanija: Đela Musa, Vlabona, Lipe, Andžela Aliu, Esmeralda Franja, Majlinda Kadoli, Elmedina Šeđa (Blerta Šala), Paula Jaku, Egzona Zeka (Valbona Popa), Ambva Đeđi (Antigona Behluli), Endrina Elezaj, Uendi Muja (Desantina Koldaši).