Mlada reprezentacija Crne Gore u ponedjeljak protiv Moldavije počinje novi ciklus kvalifikacija za odlazak na U21 Evropsko prvenstvo. U tri dosadašnja ciklusa, naš mladi tim se pretplatio na treće mjesto, na korak od sna o baražu za plasman na završni turnir. Novi tim, predvođen novim selektorom Mojašem Radonjićem, odlučan je da već na premijeri pokaže sa kolikim talentom raspolaže.

- Došao je trenutak da vidimo koliko dobro smo se pripremili. Kada napravimo analizu, sve ono što smo zacrtali, sve što smo trebali da uradimo - uradili smo. Kako će izgledati na utakmici teško je prognozirati, jer je trening jedno, a utakmica nešto sasvim drugo. Sve što smo uradili, treba primjeniti. Znam da za sve treba vremena. Najvažnije je da igrači imaju motiv, a vjerujem da ga imaju. Ako bude sve kako smo zacrtali, mislim da protiv Moldavije nećemo imati problema - rekao je selektor Radonjić.

Naš selektor ističe da Moldavija nije rival od kojeg treba strahovati i kojem se treba prilagođavati. On je narednog protivnika gledao uživo protiv Belgije, a nedavno je analizirana i utakmica sa Maltom.

- Prva utakmica je najteža, sve oči su uprte u mladu reprezentaciju i možda se od nas očekuje nešto više nego što realno možemo. Ipak, Moldaviju smo dobro upoznali. Gledao sam ih uživo protiv Belgije, gledali smo snimak i protiv Malte. Sve što smo trebali da vidimo - vidjeli smo. Nisam tip koji se prilagođavamo protivničkoj ekipi. I Moldaviji se sigurno nećemo prilagoditi. A nećemo se prilagođavati protiv koga god budemo igrali - rekao je Radonjić i ponovio da pristup mora biti pravi: - Ako nemate trčanje, agresivnost, sve vam je uzalud. Moramo da imamo taj preduslov da bi dobro igrali. Plus, ako budemo imali mirnoću, strpljenje, tačan pas - neće biti problema. Ako budemo nervozni, ni problemi neće izostati.

Napadač Luka Đorđević sjutra će početi svoj treći ciklus u dresu mlade reprezentacije. Mlada nada Sampdorije smatra da ova generacija ima kvalitet da napravi korak više u odnosu na prethodne, ali i da je motivisana da to dokaže na terenu.

- Ovo je prva prilika za novu generaciju da pokaže koliko vrijedi. Siguran sam da možemo puno, ali moramo ići utakmicu po utakmicu. Moldavija je važna, ne sumnjam da ćemo odigrati dobro, na kraju pobjediti. Sve se dokazuje na terenu. Do sada nam je uvijek malo nedostajalo, zato treba biti strpljiv i ići korak po korak. Pred nama je nova priča, imamo dobru ekipu, talentovane igrače, koji će korz kvalifikacije težiti da od talenata postanu pravi igrači - istakao je Đorđević, koji je potvrdio da se dobro osjeća pred premijerni meč u grupi: - Osjećam se dobro. Radujem se utakmicu sjutra.

Utakmica Crna Gora - Moldavija igra se u ponedjeljak na Gradskom stadionu pod Goricom sa početkom u 20.30 časova. Za ovu utakmicu biće otvorene zapadna i istiočna tribina našeg najvećeg stadiona, a ulaz će biti besplatan.