Reprezentativci Crne Gore odradili su posljednji trening u Podgorici u sklopu priprema za utakmicu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Švedske.

Izabranici Branka Brnovića nešto više od sat vremena trenirali su na Gradskom stadionu u Podgorici. Selektor je na večerašnjem treningu na rapsolaganju imao sve igrače, osim Marka Baše koji je u pratnji Anta Drobnjaka odradio trening lakšeg inteziteta.

Neposredno pred početak posljednjeg treninga u Podgorici o očekivanjima "hrabrih sokola" na gostovanju Švedskoj govorio je Stefan Savić. koji je ulogu favorita prepustio protivniku.

- Šveđani su favoriti u ovom susretu, pošto su nas svi otpisali. Dosta puta sam učestvovao u utakmicama gdje sam bio favorit pa sam izgubio i obratno. Uvijek vjerujem u pobjedu i ne bih ni igrao kada bih na utakmice išao računajući da ću da izgubim. U sportu je sve moguće i nije nerealno da napravimo pozitivan rezultat. Malo nas je poremetila Stevanova povreda protiv Danske i to je veliki hendikep, jer nam nedostaje još nekoliko igrača među kojima je i kapiten Vučinić. Ali, šta je tu je, probaćemo da konsolidujemo redove i odemo u Švedsku da napravimo pozitivan rezultat, rekao je Savić.

As Fiorentine ističe da je Ibrahimović najbolji igrač našeg narednog protivnika ali i da su Šveđani jaki kao kolektiv.

- On je njihov najbolji igrač i spada u red najboljih svjetskih igrača.Obratićemo pažnju na njega, ali nije on njihov jedini opasan igrač. U Podgorici su pokazali da su kvalitetni kao ekipa. Pokazali smo ovdje da možemo da igramo dobro protiv njih, dobro ćemo se spremiti i pokušaćemo da ih iznenadimo u Švedskoj. Ne idemo tamo da ih napadnemo od prvog minuta, to je svima jasno. Sačekaćemo ih, i probaćemo da ih ugrozimo iz kontre, postignemo gol, a sa druge strane da sačuvamo našu mrežu, poručio je standardni prvotimac u timu Branka Brnovića.

"Hrabre sokole" sjutra očekuje put za Solnu gdje će od 19.30 časova na stadionu Frends arena odratiti posljednji trening pred nedjeljni duel sa Ibrahimovićem i društvom. Utakmica Švedska - Crna Gora igra se u nedjelju, 14. juna sa početkom u 20.45 časova.