Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 2:0 od selekcije Bjelorusije u prijateljskom meču koji je danas odigran u Borisovu.

Izabranici Borisa Miličkovića odigrali su dobar meč, imali više prilika od protivnika, ali nisu imali koncentracije i sreće u završnici pa je rezultat bio na strani domaćina. 

U prvom dijelu susreta viđena je samo prilika Kneževića, dok je nastavak susreta donio mnogo više uzbuđenja. Domaćin je dva putra tresao metu, dok su "sokoli" imali četiri ozbiljne prilike da matiraju protivničkog golmana.

Bjelorusi su do prednosti došli nakon prve prilike na susretu - u 53. minutu Muzičenko je prošao po desnoj strani, odigrao povratan pas u kazneni prostor kojim je pronašao Mjakiša. Napadač domaćih rutinski je savladao golmana naše selekcije.

Samo tri minuta kasnije Babić je nakon centaršuta pogodio prečki, a odbijenu loptu Knežević nije uspio da sprovede u gol sa par metara. U 62. minutu viđen je najljepši potez na utakmici - Anto Babić je sa 50. metara lobovao golmana domaćih ali je lopta završila nedaleko od gola Bjelorusije.

Četiri minuta kasnije Knežević je pokušao da materijalizuje kontranapad našeg tima ali je njegov udarac u posljednjem trenutku izblokirao jedan od defanzivaca domaćih. Okvir gola domaćih tresao se i u 69. minutu nakon pokušaja Kovačevića - nakon što je prošao protivničkog golmana naš napdač je umjesto mreže pogodio stativu.

Konačan rezultat susreta postavio je Mirošnjikov koji se najbolje snašao u kazenom prostoru naše selekcije nakon kornera u 80. minutu.

- Što se tiče današnje utakmice, izgledali smo bolje nego u prvom duelu. Taktički smo bili mnogo bolji, uspjeli smo da napravimo dosta dobrih situacija. U prvom dijelu imali smo šansu Kneževića, dok protivnik nije imao ništa posebno. Protivnik je došao do prednosti nakon prve prilike stvorene na meču, nakon koje smo imali nekoliko izuzetnih prilika za postizanje pogotka. Ponovo, kao i u prvoj utakmici, nismo bili uspješni u završnici, nismo imali koncentracije a nedostajao i bolji završni pas. Ipak, zadovoljan sam današnjom utakmicom, prikazanom igrom većine igrače, koju nije ispratio rezultat. Imali smo dvije odlične provjere, jer smo odigrali utakmice u visokom ritmu koje ovi momci nemaju u svojim takmičenjima. Pojedini igrači su odigrali veoma dobro, fizički su parirali protivniku dok će neki morati da porade na fizičkom momentu kako bi mogli da pariraju protivnicima na međunarodnom nivou. Ostaje žal za tim što nismo uspjeli da postignemo gol na ova dva susreta, jer smo imali dosta dobrih prilika ali ćemo se potruditi da to ispravimo kroz naredna okupljanja selekcije, rekao je Miličković.


Bjelorusija - Crna Gora 2:0

Borisov, Stadion FK Bate.

Sudija: Vasko Nikolaj (Bjelorusija).

Strijelci
1:0 - Muzičenko 53'
2:0 - Mirošnjikov 80'

Žuti kartoni
Glinski - Bjelorusija

Bjelorusija: Artion Makavčik, Vladislav Glinski, Danil Mirošnikov, Roman Vegerja, Igor Monič, Igor Barškov (Danil Avramenko), Maksim Mjakiš, Evheni Sakuta, Kiril Kirilenko, Artiom Petrenko (Ilja Vasiljevič), Juri Muzi čenko (Dmitri Porohov).

Crna Gora: Gavrilo Jovanović, Anto Babić, Slobodan Babić (Nikola Bojanović), Stefan Miljić, Džonatan Drešaj, Stefan Knežević (Lazar Lambulić), Miloš Brnović (Lazar Veljović), Marko Rakonjac (Ljubo Kovačević), Ivan Vujačić, Bojan Roganović, Danilo Pešukić (Nemanja Petrović).