Izvršni odbor FSCG, na današnjoj sjednici, prihvatio je izvještaje nadležnih komisija o proljećnoj polusezoni 2014/15. u takmičenjima koja su pod njegovom ingerencijom. Usvojen je zahtjev Sudijske komisije da u narednom periodu vrši edukaciju i organizuje seminare za sudije sa regionalnih lista. IO je preporučio komisijama za takmičenje i suđenje FSCG da na pismeni zahtjev klubovima dozvole uvid u video materijal sa utakmica na kojima imaju primjedbe po pitanju određenih segmenata.

Na sjednici je utvrđen kalendar takmičenja za Prvu ligu, Drugu ligu i Kup Crne Gore za seniore za jesenju polusezonu 2015/16. i donio sva pravna akta neophodna za njihovo sprovođenje. Takođe su usvojeni pravilnici o radu Centra za edukaciju trenera FSCG, o statusu trenera sa obrascima ugovora, o dozvolama za rad fudbalskih trenera i službenih lica, kao i troškovnici i odluke o visini taksi i novčanih kazni.

Izvršni odbor je prihvatio izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2014. godini i isti će biti proslijeđen Skupštini na usvajanje.

Sa današnje sednice Izvršnog odbora upućen je apel Ministartstvu pravde da pooštri kaznenu politiku prema svim licima koja ugrožavaju sigurnost gledalaca, takmičara i drugih učesnika u sportskim priredbama u cilju spriječavanja nasilja i nedoličnog ponašanja.

Istovremeno, FSCG će inicirati promjene zakona o javnim okupljanjima i o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Ujedno, IO FSCG je sa današnje sjednice uputio apel nadležnim državnim organima da u narednom periodu otpočne izgradnja nacionalnog stadiona koji će zadovoljavati sve kriterijume za FIFA i UEFA takmičenja.