Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Borisovu od odgovarajuće selekcije Bjelorusije sa 2:0. Uprkos porazu, tim Borisa Miličkovića ostavio je dobar utisak i pokazao da može ravnopravno da se nosi sa vrlo dobrim rivalom.

Naša selekcija je odigrala dobro prvo poluvrijeme u kojem je stvorila i jedinu pravo priliku vuđenu u ovom dijelu igre. U 37. minutu Kovačević je "izbacio" Stanišića samog na Gedemina, ali je golman gostiju na vrijeme izašao i dobro zatvorio ugao. Domaćin je do vođstva došao praktično bez prave prilike, kada je lopta nakon udarca Mjakiša sa 25 metara prošla kroz ruke našem golmanu Mićanoviću. Samo šest minuta kasnije domaćin je izveo odličnu akciju po lijevoj strani koju je efektno završio Vasilevič.

Bjelorusija je u 62. minutu imala i penal, ali je naš golman odbranio pokušaj Mjakiša. To je dalo krila našoj selekcija koja je do kraja meča pojačala pritisak na rivala, ali nije imala ni sreće ni koncentracije da pronađe put do reže domaćina. Najbliži golu bio je Rakonjac koji je nakon odličnog dodavanja Vujačića u 65. minutu pogodio prečku...

- Premda nam rezultat nije bio u prvom planu, mislim da je po svemu prikazanom trebao biti povoljniji po nas. Igrali smo dobro, stvorili dobre šanse u oba poluvremena, ali je izostala realizacija. Drugo poluvrijeme smo počeli nesrećno primljenim golom, ali smo nakon kratke krize uspjeli da se vratimo i pritisnemo domaćina. Zadovoljan sam što su pristup obavezama i borbenost bili pravi - rekao je naš selektor.

Priliku za revanš naši kadeti će imati u četvrtak kada od 17 časova igraju protiv istog rivala.

- Igrači su vidjeli da možemo da se nosimo sa ovom selekcijom. Danas nam je nedostajalo odvažnosti, da budemo konkretniji i mirniji u samoj završnici kako bi se dobra igra isplatila. Malo ćemo osjvežiti ekipu, šansu će dobiti svi igrači - rekao je Miličković.

Bjelorusija - Crna Gora 2:0 (0:0)

Gradski stadion, Borisov
Gledalaca: 1.000

Sudija: Kovonets Pavel (Bjelorusija)

Strijelci
1:0 - Mjakiš Maksim 46', 2:0 - Vasilevič 52'

BJELORUSIJA: Gedemin Anton, Fedosik Vadim (Monič Igor), Vegerja Roman, Mirošnikov Danil, Glinskij Vladislav, Mjakiš Maksim, Sakuta Evgenij, Avramenko Danil (Barsukov Igor), Gorbač Pavel, Vasilevič Ilija (Muzičenko Juri), Petrenko Artiom (Kirilenko Kiril). Selektor: Vergrenko Aleksei.

CRNA GORA: Mićanović Darko, Babić Anto, Petrović Nemanja, Babić Slobodan (Lambulić Lazar), Milić Stefan, Brnović Miloš (Knežević Stefan), Rakonjac Marko, Kovačević Ljubo (Veljović Lazar), Bojanić Nikola (Drešaj Džonatan), Stanišić Nikola (Pešukić Danilo), Vujačić Ivan. Selektor: Miličković Boris.