Reperezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 2:1 od selekcije Danske u prijateljskom meču koji je večeras odigran na Enerdži areni u Viborgu. Izabranici Branka Brnovića odigrali su dobar meč, pogotovo u prvom dijelu susreta, koji su riješili u svoju korist pogotkom Jovetića. Povreda kapitena i veliki pritisak Danaca, uz jedanaesterac dosuđen pet minuta prije kraja, uticali su da se na kraju susreta pobjedi raduje domaći tim.

Meč u Viborgu ostaće upamćen i po debitantskom nastupu četvorice igrača - od prvog minuta mjesto u srcu napada zauzeo je Stefan Mugoša, dok su u nastavku susreta priliku da upuši prvi nastup u dresu najdražih boja dobili i Esteban Saveljić, Vladimir Boljević i Marko Vukčević.

Danci su prvi zaprijetili u sedmom minutu kada je, nakon nešto lošije intervencije naše posljednje linije, Simon Polusen nije uspio da stigne loptu na pet metara od našeg gola. Odgovor "sokola" na prvi pokušaj Danaca bio je fantastičan - Bakić je u 17. minutu izveo korner sa desne strane, Mugoša i Baša glavom proslijedili loptu do Jovetića koji je rezantnim udarcem upisao 14 pogodak u reprezentativnom dresu. Kapiten je nažalost morao da napusti teren prije kraja prvog dijela sureta zbog povrede, pa je njegovo mjesto od 43. minuta zauzeo Nemanja Nikolić.

U finišu prvog dijela Jusuf Poulsen je u dva navrata pokušao da poravna rezultat, ali je odbrana našeg tima dobrim reakcijama otklonila opasnost ispred Božovićevog gola.

Danci su i u nastavku imali prvu priliku ali je Hojbjerg u 58. minutu iz dobe pozicije poslao loptu visoko preko prečke našeg gola. Deset minuta kasnije odlično postavljeni Božović zaustavio je pokušaj Mortena Rasnusena sa sedam  metara. Naš golman bio je nemoćan u 71. minutu i udarca Kristijana Eriksena sa 13. metara.

Odbrana domaćina zadrhtala je u 81. minutu nakon odličnog udarca Bećiraja sa dvadesetak metara koji je završio nedaleko od desne stative Šmajhelovog gola. Pitanje pobjednika riješeno je u 85. minutu nakon "tankog" jedanaesterca koji je Norvežaniin Jonsen dosudio za Dance. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Fišer.


Danska - Crna Gora 2:1

Viborg, Enerdži arena.
Gledalaca: 9.180

Sudija: Ken Henri Jonsen (Norveška).

Strijelci
0:1 - Jovetić - 17'
1:1 - Eriksen 71'
2:1 - Fišer (p) 85'

Žuti kartoni
Bendtner - Danska
Bakić, Savić, Kašćelan - Crna Gora

Danska: Kasrper Šmajhel, Simon Kjer (od 63. Janik Vestergard), Lars Jakobsen, Vilijam Kvist, Mihael Kron-Deli (od 72. Viktor Fišer), Kristijan Eriksen (od 80. Lukas Andersen), Niklas Bendtner (od 46.Morten Rasmusen), Andreas Bjeland, Simon Busk Poulsen (od 72. Riza Durmisi), Jusuf Juraj Poulsen, Pjer Emil Hojbjerg (od 63. Andreas Kristijansen).

Crna Gora: Mladen Božović, Stefan Savić, Marko Baša (od 46. Esteban Saveljić), Marko Simić, Žarko Tomašević, Mladen Kašćelan , Nikola Vukčević (Vladimir Boljević), Marko Vešović (od 63. Fatos Bećiraj), Marko Bakić (od 75. Maro Vukčević), Stevan Jovetić (od 43. Nemanja Nikolić), Stefan Mugoša (od 65. Petar Grbić).