Fudbaleri Dečića i Mornara naredne sezone igraće u Telekom 1.CFL.

Dečić je danas u Tuzima, u revanš meču baraža, savladao budvanski Mogren 2:1 i sa ukupnim skorom od 7:1 u dvije utakmice zasluženo izborio povratak u društvo najbljih. Do novog trijumfa tim iz Tuzi došao je golovima Dražena Anđušića u 24. i 39. minutu, dok je gol za Mogren postigao je Igor Poček u 62. minutu. Budvanski klub, šampion Crne Gore 2009. i 2011. godine i osvajač Kupa 2008. godine, prvi put se preselio u drugoligaški rang od obnove državne nezavisnosti naše zemlje.

Mornar je opstanak izborio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, ukupnim rezultatom 9:8. Utakmica je u regularnom toku, kao i prva u Baru, završena pobjedom domaćina 2:0. Igalo je do pobjede i jedanaesteraca došlo golovima Milivoja Mrdaka u 16. i Miodraga Kovačevića u 80. minutu.

U penal seriji precizni sa bijele tačke za Mornar su pogodili Đorđe Vojvodić, Željko Mrvaljević, Lazar Lalošević, Andrija Pejović, Darko Karadžić, Dejan Jovančov, Stevan Marković, Kim Jung i Bojan Ivanović. Golman Igala Branko Vujović odbranio je udarac Bojana Kalezića. Golove za Igalo su postigli Miodrag Koprivica, Milo Đurković, Bojan Bigović, Branko Vujović, Milivoje Mrdak, Mitar Ćuković, Srđan Šćepanović i Daisuke Mijata. Neprecizan je bio Miodrag Kovačević, dok je udarac Draga Bumbara odbranio golman Saša Ivanović odbranio.