Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore kaznila je predsjednika FK „Zeta“ Radojicu Božovića isključenjem iz fudbalske organizacije. Komisija je kaznila i FK „Zeta“ oduzimanjem jednog boda.

Uvidom u pristiglu dokumentaciju i dostavljene izjave, kao i neposrednim saslušanjem svih službenih lica sa utakmice 29. kola T-Com prve crnogorske fudbalske lige između FK „Zeta“ i FK „Sutjeska“ i predsjednika Zete Božovića, Disciplinska komisija je zaključila da je Radojica Božović izvršio prekršaj iz člana 79 Disciplinskog pravilnika FSCG (pritisak i prijetnja na glavnog sudiju radi osvajanja bodova za svoju ekipu), pri čemu je Disciplinska komisija u cjelosti prihvatila izjavu glavnog sudije Jovana Kaluđerovića kao istinitu. 

Komisija je do ovog zaključka došla zato što su pomoćne sudije i četvrti sudija saglasno opisali događaj u bitnim detaljima kako je to opisao i glavni sudija Kaluđerović iz čijeg iskaza proizilazi da je Božović namjerno onemogućio prisustvo ostalim sudijama njegovom razgovoru sa glavnim sudijom.

„Ovakav zaključak je logičan i ukazuje na namjeru Božovića da bez prisustva svjedoka očigledno zaprijeti glavnom sudiji. Disciplinska komisija nije prihvatila iskaz Božovića, već ga je ocijenila kao neistinit, nelogičan i sračunat na izbjegavanje odgovornosti“, stoji u obrazloženju Odluke Disciplinske komisije.

Prilikom odlučivanja o vrsti i visini sankcije, Komisija je cijenila sve okolnosti koje utiču na njen izbor i visinu, pa je našla da je samo kazna - isključenje iz fudbalske organizacije adekvatna, prije svega jer se radi o predsjedniku kluba čije ponašanje treba da služi za primjer.

FK „Zeta“ je kažnjen oduzimanjem jednog boda jer kao klub domaćin nije obezbijedio uslove za odigravanje utakmice pomenute utakmice.

Protiv ovih odluka može se izjaviti žalba Komisiji za žalbe FSCG u roku od osam dana od dana prijema odluke.