Nakon četiri dana adaptacije na klimatske uslove i nove saigrače, novi crnogorski reprezentativac Esteban Saveljić večeras je prvi put razgovarao sa predstavnicima medija o novom izazovu u njegovoj karijeri. Mladi štoper se nada da će već protiv Danske obući dres Crne Gore, zemlje svojih predaka.

Saveljić je bio pun riječi hvale na račun saigrača i stručnog štaba koji su se maksimalno trudili da mu olakšaju boravak u nacionalnom timu.

- Svi su me u reprezentaciji lijepo primili, na najbolji mogući način. Nikoga ne bih posebno izdvojio, svi su me dočekali lijepo. Što se tiče Podgorice, nijesam je dovoljno upoznao, ali to malo što sam vidio mi se dopalo. Klima je drugačija, dosta je vruće, u ovo vrijeme u Argentini je zima. Ovdje su treninzi mnogo jači i brži nego u Argentini. Upoznat sam sa kvalitetom igrača, nadam se da ću imati budućnost ovdje, naravno ako Bog tako bude htio. Samo treba raditi puno i biti stalno uz ekipu. Iskreno, nikada nijesam sanjao da ću igrati za Crnu Goru. Skoro sam saznao o mom porijeklu i čim sam to saznao dobio sam veliku želju da dođem - rekao je novi crnogorski reprezentativac.

Na pitanje šta misli o selektoru Brnoviću i da li je strog, Esteban je odgovorio:

- Veliki je o trener! Sa njim dosta komuniciram na španskom. Reprezentacija je dobra, za Crnu Goru igraju odlični igrači. Nadam se da će protiv Danske biti dobra utakmica i da ćemo pobijediti. Ako trener bude htio igraću u tom meču. Da li ću igrati protiv Ibrahimovića? Kao što sam rekao ako selektor tako odluči, igraću.'

Reprezentacija Crne Gore je sinoć na Gradskom stadionu odradila posljednji trening pred put za Dansku. Izvjesno je da zbog povrede golman Vukašin Poleksić neće biti u sastavu, a pod znakom pitanja zbog lakše povrede je i nastup Adama Marušića. Selekciji su se danas priključili Mladen Božović, Fatos Bećiraj i Nemanja Nikolić koji su zbog klupskih obaveza preskočili dosadašnji dio priprema.

"Hrabri sokoli" će sjutra ujutru otputovati za Dansku gdje će u večernjim časovima odraditi trening u Viborgu. Utakmica sa Danskom igra se u ponedjeljak sa početkom u 20 časova.