Fudbalska repezentacija Crne Gore odradila je četvrti trening u sklopu priprema za prijateljsku utakmicu sa selekcijom Danske. "Hrabri sokoli" sjutra će biti brojniji, pošto se nakon odigranih utakmica u svojim klubovima reprezentativnim drugovima priključuju Mladen Božović, Nemanja Nikolić i Fatos Bećiraj.

Uoči današnjeg trening na pitanja predstavnika medija odgovarao je Saša Balić, koji je istakao da će utakmica u Viborgu poslužiti kao priprema za važniji meč u kojem će naša selekcija za protivnika imati Švedsku.

- Atmosfera u reprezentaciji je uvijek na najboljem mogućem nivou. Polako se spremamo utakmicu protiv Danske, koja će nam poslužiti kao uigravanje za ono najbitnije, duel sa Švedskom u kvalifikacijama. Nedostaju nam tri igrača iz startne postave zbog povreda i nadam se da će do kraja priprema sve biti kako treba. Počelo je uigravanje za duel sa Dancima, selektor individualno razgovara sa svim igračima kako bi zajedno sa stručnim štabom na najbolji mogući način da spremili ekipu, kazao je Balić.

Lijevi bek ističe da još uvijek postoji šansa za plasman na Evropsko prvenstvo.

- Sigurno da još uvijek postoje šanse za plasman na EURO. Utakmica sa Švedskom je jako bitna za nas. Ne možemo da im prijetimo jer smo vidjeli da se radi o vrhunskoj reprezentaciji. Ali, dokle god postoje teoretske šanse, mi se nadamo. Izaći ćemo na teren da napravimo najbolji rezultat i nadam se da će sve proteći kako treba, dodao je naš defanzivac.

Naredni trening "hrabri sokoli" odradiće u subotu, 6. juna na Gradskom stadionu u Podgorici od 19.00 časova. Na brifingu koji će se održati pola sata ranije, novinarima će se obratiti Esteban Saveljić i selektor Branko Brnović.