Fudbalska reprezentacija Crne Gore zauzima 70. mjesto na danas objavljenoj rang listi Svjetske fudbalske federacije (FIFA) sa 513 sakupljenih bodova.

Iako nisu igrali zvanične mečeve "sokoli" imaju 56 bodova više u odnosu na prethodni mjesec, što je bilo dovoljno za napredak od pet mjesta na zvaničnoj rang listi najboljih svjetskih selekcija.

Priliku da popravi bodovni saldo i poziciju na rang listi naša selekcija imaće u narednih deset dana kroz prijateljski meč sa Danskom koji se igra 8. juna u Viborgu, kao i kroz duel kvalifikacija za plasman na Euro 2016. protiv selekcije Švedske koji je zakazan zan 14. jun 2015. godine.

Naredni protivnici "sokola" nalaze se među najboljih 40 reprezentacija na FIFA rang listi - Danska zauzima 29. mjesto sa 808 prikupljenih bodova, dok je Švedska deset stepenika niže sa 704 boda.

Prvo mjesto na rang listi i dalje zauzima aktuelni prvak svijeta Njemačka, ispred Belgije koja je na drugom mjestu zamijenila selekciju Argentine. Među najboljih deset selekcija na svijetu nalze se još Kolumbija, Brazil, Holandija, Portugal, Urugvaj, Francuska i Španija.