Najboljem strijelcu crnogorskog šampionata Goranu Vujoviću svečano je uručen Trofej Radija Crne Gore - prestižno priznanje kojim najstariji crnogorski elektronski medij nagrađuje prvog "bombardera" Telekom 1.CFL. Lijepa tradicija, započeta prošle godine, nastavljena je danas u prostorijama Fudbalskog saveza Crne Gore gdje je crnogorski reprezentativac primio trofej, nagradu za 21 postignuti pogodak u nedavno završenoj prvoligaškoj sezoni.

- Hvala Radiju na dodjeljenom priznanju. Mnogo mi znači. Ipak, najveću nagradu dobio sam od Fudbalskog saveza pozivom za reprezentaciju. Nadam se da ću opravdati nagradu i poziv u nacionalni tim - rekao je Vujović, kojem je trofej uručio najstariji novinar Radija Crne Gore Budimir Bućin. uz želju da i naredne sezone bude uspješan i opravda sve ono što je postigao do sada i bude još bolji.

Trofej Radija Crne Gore ustanovljen je povodom velikog jubileja - sedam decenija rada ove medijske kuće. Prvi trofej završio je u rukama Stefana Mugoše, tada kapitena Mladosti, a danas napadača slavnog Kajzerslauterna.

- Umijeće mogućeg je politika, umijeće postavljanja pitanja je novinarstvo, a umijeće fudbalske igre je postizanje golova. Čestike Goranu Vujoviću za izuzetno dostignuće - pozdravio je nagrađenog direktor Radija Crne Gore Radojica Bulatović, a čestitkama se pridružio i urednik sportskog programa ove kuće Radislav Tvrdišić: - Akciju smo pokrenuli prošle godine povodom jubileja 70 godina postojanja i više od 60 godina sportskih prenosa na talasima našeg Radija. Cilj nam je bio poularizacija fudbala i sporta uopšte i drago nam je da je nagrada ponovo otišla u prave ruke. Zahvalni smo i FSCG koji je podržao ovu našu akciju.

Za doprinos medijskoj promociji projekta Radio Crne Gore je uručio nagrade i sportskim redakcijama Dnevnih novina i agencije MINA, uredniku emisije Sportska subota na Televiziji Crna Gora Dragiši Dediću i odjeljenju za medije našeg saveza.