U smiraj prvog junskog dana "A" selekcija Crne Gore je u svojoj bazi na Starom aerodromu odradila prvi trening u sklopu priprema za "skandinavsku turneju" - prijateljsku utakmicu sa Danskom i kvalifikacionu sa Švedskog koje se naredne sedmice igraju na sjeveru Evrope.

Na prvoj prozivci selektora Branka Brnovića pojavilo se 16 igrača - golmani Vukašin Poleksić i Ivan Janjušević, zatim Stevan Jovetić, Marko Baša, Marko Simić, Saša Balić, Marko Vešović, Mladen Kašćelan, Nikola Vukčević, Marko Vukčević, Marko Bakić, Adam Marušić, Vladimir Boljević, Stefan Mugoša, Petar Grbić i Goran Vujović. Ostali igrači će se svojim saigračima priključiti u danima koji slijede, u zavisnosti od klupskih obaveza.

Vezista Olimpije Marko Vukčević, koji je večeras prvi put trenirao u opremi seniorske reprezentacije, nije krio oduševljenje novim profesionalnim izazovom.

- Bio sam presrećan kada sam čuo da sam dobio poziv za "A" selekciju. To je nešto najbolje što može da se dogodi jednom fudbaleru. Nevjerovatan je osjećaj biti sa ovim momcima i dobiti priliku da zaigraš za seniorsku reprezentaciju. Nadam se da ću bar malo dobiti prilike protiv Danske u priajteljskom meču, da pokažem šta znam i umijem. Sve je na selektoru, ja sam tu da radim. Ako uđem daću sve od sebe da odigram što bolje - rekao je Vukčević, koji je podsjetio koliko je važno pobijediti u Švedskoj: - Prvo ćemo da se dobro uigramo, pa ćemo viđeti koliko je ko spremam za taj duel. Znate da su nam potrebna tri boda. Iako smo u teškoj situaciji vjerujemo da možemo do dobrog rezultata u Švedskoj. Vjerujemo da možemo do tri boda, potrebna nam je pobjeda kako bi ostali u trci za Evropsko prvenstvo.

Naši najbolji fudbaleri će drugi trening odraditi sjutra u istom terminu - od 19:30 časova, takođe na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu.