Fudbaleri pljevaljskog Rudara novi su prvaci Crne Gore. Rudar je danas u Pljevljima, u utakmici posljednjeg, 33. kola Telekom Prve crnogorske lige, savladao Berane 4:1 i 22. trijumfom ove sezone zadržao čelnu poziciju na tabeli. To je Rudaru druga titula prvaka, nakon što je najbolji u Crnoj Gori bio i 2010. godine. Ima i tri trofeja nacionalnog kupa, osvojena 2007, 2010. i 2011. godine.

Do pobjede došao je golovima Dušana Nestorovića u 16, Nemanje Mijuškovića u 26, Miloša Radanovića u 54. iz jedanaesterca i Predraga Brnovića u 85. minutu. Jedini pogodak za Berane, u oproštajnom meču od Prve lige, postigao je Zoran Nišavić u 68. minutu.

Drugoplasirana Sutjeska igrala je u Nikšiću sa Bokeljom neriješeno 1:1. Kotorski tim poveo je golom Aleksandra Macanovića u 57. minutu. Izjednačio je i postavio konačan rezultat Stefan Kovačević u 66. minutu.

Budućnost je na stadionu pod Goricom, golovima Stefana Miloševića u 12, Borisa Kopitovića u 67. i Dritona Camaja 90. minutu, pobijedila Zetu 3:0.

Budvanski Mogren je u podgoričkom naselju Stari aerodom savladao Mladost 3:0 i prekinuo seriju od devet utakmica bez pobjede.  Do pete pobjede ove sezone došao je golovima Petra Jovovića 75. i 79. i Vladana Karadžića u 89. minutu.

Lovćen je na Cetinju pobijedio Mornar 2:0, golovima Nikole Draganića u 19. i Vladana Radunovića u 56. minutu.

Uspješni su bili i fudbaleri Grblja, koji su u Radanovićima savladali Petrovac 3:1. Do pobjede došli su golovima Ivana Jablana u 37. i 61. i Ilije Tučevića u 65. minutu. Jedini pogodak za Petrovac postigao je Ivan Pejaković u 47. minutu.

Rudar je titulu prvaka osvojio sa 72 boda.  Sutjeska je druga sa 69, trećeplasirana Budućnost osvojila je 63, a četvrta Mladost 57 bodova. Rudar će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, a Sutjeska, Mladost i Budućnost kvalifikacije za Ligu Evrope. Prvoligaški status kroz baraž pokušaće da sačuvaju Mornar i Mogren, dok će naredne sezone u Drugoj ligi igrati Berane. Plasman u Prvu ligu izborila je danilovgradska Iskra.