Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 2:1 u prijateljskom odmjeravanju snaga sa vršnjacima iz Češke.

Prva prilika na meču donijela je i prvi pogodak. U 19. minutu Januška je izveo slobodan udarac sa dvadeset metara, iskoristio vjetar i matirao našeg čuvara mreže. Dvadeset minuta kasniije vezista Češke iskoristio je najstrožiju kaznu i duplirao prednost svog tima.

Prvi dobar pokušaj naše selekcije viđen je tri minuta prije odlaska na odmor kada je Muratović šutirao u golmana protivnika sa desetak metara. Do odlaska na odmor Perović je pokušao da udarcem iskosa sa desne strane ali je lopta završila pored stative gola Češke.

U nastavku susreta “sokoli” su imali lotpu u nogama daleko više od protivnika, ali su najboljih prilika naši omladinci dolazili nakon prekida. U šestom minutu nastavka Petrović je šutira glavom preko gola nakon kornera, a slično je bilo i u 60. minutu kada je pokušao Magud.

U 84. minutu Muratović je imao priliku da smanji prednost protivnika iz jedanaesterca ali je njegov udarac zaustavio Stejskal. Ipak, čuvar mreže Češke savladan je u sudijskoj nadoknadi vremena – jedini pogodak za naš tim postigao je Alija Krnić sa bijele tačke.

- Vremenski uslovi su danas svakako uticali da kvalitet igre ne bude na nivou prve utakmice. U prvom poluvremenu Česi su imali pomoć vjetra koju su iskoristili i posle slobodnog udarca i penala došli do zaslužene prednosti. Imali smo i mi prilike u prvom poluvremenu preko Muratovića i Petrovića… U drugom poluvremenu imali smo inicijativu i posjed lopte ali nismo uspjeli da u potpunosti preokrenemo rezultat. Česi su odlična reprezentacija i ovo su bile dvije veoma dobre provjere u kojima smo vidjeli dvadeset igrača i još jednom se uvjerili u njihovu formu i mogućnosti, rekao je selektor Miljenović.



Crna Gora – Češka 1:2

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Miroje Pajović (Crna Gora).

Strijelci
0:1 – Januška 19
0:2 – Januška 39
1:2 – Krnić 90+5

Žuti kartoni
Stejskal, Kvida – Češka

Crveni karton
Čumlecki – Češka

Crna Gora: David Bjelica (Nemanja Jevrić), Stefan Knežević (Balša Banović), Zoran Nišavić (Demir Škrijelj), Driton Camaj (Alija Krnić), Edvin Muratović, Zoran Petrović (Luka Merdović), Bojan Magud, Anel Topuzović (Bojan Vukićević), Miloš Vukčević, Balša Boričić.

Češka: Jan Stejskal, Jan Žarski, Martin Čumlecki, David Štepanek, Jozef Kvida, Jiri Januška (Jakub Kučera), Jiri Klima (Mateh Helebrant), Denis Lanka, (Jakub Mali) Petr Pruča, Tomaš Ladra (Ondrej Badoča), David Liščka.