Kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je rezultatom 1:1 sa selekcijom Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču koji je danas odigran u Podgorici.

Izabranici Borisa Miličkovića dobro su ušli u meč, došli do prednosti na samom početku nakon čega su dozvolili protivniku da preuzme inicijativu i stvori veći broj izglednih prilika.

"Sokoli" su već iz prvog ozbiljnog napada došli do prednosti. Nakon kornera koji je izveo Vukotić u drugom minutu susreta u gužvi ispred protivničkog gola najbolje je reagovao Marušić i matirao protivničkog golmana.

Gosti su nakon pogotka naše selekcije preuzeli inicijativu i najavili izjednačenje u 22. minutu preko Veladžića koji je iz povoljne pozicije uzdrmao prečku. Sedam minuta kasnije Bosanci su uspjeli da pronađu put do mreže - nakon dobrog prodora i povratne lopte Veladžića udarcem sa deset metara Dadić je matirao Carevića.

U nastavku susreta Bosanci su imali pomoć vjetra ali su defanzivci i golman Carević uspjeli da zaustave sve pokušaje protivnika i sačuvaju mrežu našeg gola.

- Na današnjem susretu uspjeli smo veoma rano da dođemo do prednosti, nakon čega smo se opustili i dozvolili Bosancima da stvore nekoliko dobrih prilika, pogotovo u drugom poluvremenu. Dobra stvar koju smo primijetili jeste želja igrača da kroz igru stvaraju šanse i da veoma dobro prihvataju i sprovode ideje stručnog štaba. Ipak, na današnjem susretu nedostajala nam je mirnoća i bilja saradnja veznog reda i napada, kao i konkretnosti naših igrača koji su mogli bolje da reaguju u odrđenim situacijama. Sve u svemu zadovoljni smo ovim dvomečom protiv jako kvalitetne selekcije BiH jer smo mogli da vidimo neke nedostatke u igri koje ćemo pokušati da ispravimo u narednim akcijama, rekao je Miličković.



Crna Gora - Bosna i Hercegovina 1:1

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Miraš Cerović (Podgorica).

Strijelci
1:0 - Marušić 2'
1:1 - Dadić 29'

Žuti kartoni
Mirić - Bosna i Hercegovina

Crveni karton
Čeliković - Bosna i Hercegovina

Crna Gora: Lazar Carević, Eldin Čelebić (Anđelko Jovanović), Martin Prenkočević, Nikola Rašović, Vasilije Terzić, Božidar Damjanović (Radovan Bećirović), Matija Stijepović, Miloš Drinčić, Ilija Vukotić (Pavle Krstović), Aleksa Marušić (Rašid Kolić), Novica Čabarkapa (Miloš Zečević).

Bosna i Hercegovina: Benjamin Mušija, Elmir Osmanović, Amar Beširević, Jasmin Čeliković, Milan Mirić, Rijad Sadiku, Demirel Veladžić, Stefan Kovač (Strahinja Railić), Šefika Resić (Sanin Klarić), Edis Smajić (Teo Rozić), Tomas Dadić-.