Omladinska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno sa selekcijom Češke u prijateljskom meču koji je odigran danas u Podgorici. Meč je završen rezultatom 1:1.

Prvo poluvrijeme donijelo je po jednu pravu priliku pred oba gola. Prvi su zaprijetili Česi – u desetom minutu Kučera se našao sam na desetak metara od gola Jevrića ali je šutirao pored lijeve stative. Naši omladinci odgovorili su u finušu prvog dijela preko kapitena Stefana Vukčevića koji je udarcem sa dvadeset metara završio dobru akciju Petrovića i Burzanovića. Golman gostiju u prvom navratu je nespretno reagovao, dozvolio da mu lopta klizne iz ruku ali je potom zaustavio na gol liniji.

Nakon pet minuta igre u nastavku Česi su došli do prednosti preko Liščke koji je iskoristio lošu reakciju naše odbrane nakon kornera i glavom sa druge stative pogodio metu.

Prvu piliku za izjednačenjen “sokoli” su propustili šest minuta kasnije ali je Burzanović sa bijele tačke šutirao pored protivničkog gola. Već u sljedećem napadu naše selekcije Magud je zakasnio da zakači loptu i pošalje je u mrežu nakon prekida koji je izveo Burzanović. U 72. minutu Camaj je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora ali je Svaček odličnom intervencijom odbio loptu u korner.

Pet minuta prije kraja susreta Camaj je poveo kontranapad, odlično pronašao Nišavića koji je udarcem sa 13 metara matirao protivničkog golmana i postavio konačan rezultat susreta.

- Bila je prava provjera protiv odlične selekcije Češke. Odigrali smo jednu zaista odličnu utakmicu, koju čini mi se, nije u potpunosti ispratio rezultat. Nedostajali su nam igrači koji nastupaju u inostranim klubovima, a na ovom susretu pet igrača je debitovalo za omladinsku reprezentaciju i moram biti zadovoljan prikazanim na današnjem susretu. Ono što me zabrinjava jeste činjenica da smo ponovo primili gol nakon prekida pa u narednim utakmicama moramo obratiti posebnu pažnju na taj segment, rekao je selektor Miljenović.  

Isti rivali odigraće revanš meč u četvrtak na terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 18.00 časova.

 


Crna Gora – Češka 1:1

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Vladimir Bjelica (Crna Gora).

Strijelci
0:1 – Liščka 50
1:1 – Nišavić 85

Žuti kartoni
S. Vukčević, Vukićević – Crna Gora
Pruča – Češka

Crna Gora: Nemanja Jevrić, Stefan Knežević, Nikola Popović, Stefan Vukčević (Miloš Vukčević), Balša Banović, Edvin Muratović (Zoran Nišavić), Zoran Petrović (Luka Merdović), Marko Burzanović (Bojan Vukićević), Luka Božović (Anel Topuzović), Bojan Magud (Balša Boričić), Demir Škrijelj (Driton Camaj).

Češka: Dominik Svaček, Matej Helebrant (Jan Žarski), Martin Čumlecki, David Štepanek, Jaku Mali (Petr Pruča), Jozef Kvida (David Liščka), Ondrej Badoča, Jiri Klima, Jakub Kučera, Jakub Janecki (Jiri Januška), Tomaš Ladra (Denis Lanka).