Pretposljednje kolo Telekom 1. CFL nije donijelo odluku o novom šampionu. Rudar je pred svojim navijačima savladao Mladost i zadržao bod prednosti u odnosu na Sutjesku koja je u gostima bila bolja od Zete. Odluka o novom šampionu biće donijeta naredne subote, kada se igraju mečevi posljednjeg kola prvenstva. Rudar će za sedam dana dočekati Berane, dok će Sutjeska za protivnika imati Bokelj.

Lider šampionata upisao je nova tri boda u duelu sa ekipom Mladosti koja se u srijedu okitila trofejem Kupa Crne Gore. Pljevljaci su do prednosti pred svojim navijačima došli već nakon tri minuta igre preko Vujačića, da bi isti igrač na isteku pola časa igre duplirao prednost svog tima. Mladost je odgovoria u nastavku preko Vukovića koji se upisao u strijelce u 62. minutu, da bi Ivanović u finišu meča postavio konačnih 3:1 za Rudar.

Sutjeska je u Golubovcima prekinula seriju trijumfa Zete. Nikšićani su na poluvremenu imali dva gola prednosti – mrežu domaćina pogodili su Draško Božović i Goran Vujović sa bijele tačke. Golubovčani su nakon samo dva minuta igre u nastavku smanjili zaostatak, da bi Vučić pet minuta prije kraja postavio konačan rezultat susreta.

Grbalj je bio više nego ubjedljiv na gostovanju Mornaru, ekipi koja će zajedno za Mogrenom kroz baraž tražiti opstanak u eliti. Tim iz Radanovića čak sedam puta je tresao mrežu domaćih, od čega šest u prvih 45. minuta susreta. Po dva puta u strijelce su se upisali Vukčević i Lazarević, dok su Bogdanović, Jablan i Pavlović po jednom bili precizni.

Budućnost je osvojila bod na gostovanju u Budvi. “Plavo-bijeli” su do boda došli zahvaljujući kapitenu Mihailu Tomkoviću koji je u 35. minutu anulirao prednost do koje je domaćin došao preko Gote.

Ekipa Berana, koja će se naredne sezone takmičiti u Drugoj ligi Crne Gore, upisala je posbjedu u posljednjem prvoligaškom meču pred svojim navijačima. Beranci su sa 3:1 savladali finalistu Kupa ekipu Petrovca.

Pobjednika nije bilo u meču koji je odigran je u Kotoru, gdje su snage odmjerili Bokelj i Lovćen. Oba tima po jednom su tresla mrežu protivnika.

Rezultati
Rudar – Mladost 3:1
Zeta – Sutjeska 1:3
Mogren – Budućnost 1:1
Bokelj – Lovćen 1:1
Mornar – Grbalj 0:7
Berane – Petrovac 3:1