Gradski stadion pod Goricom će sjutra od 20.30 časova biti domaćin finala Kupa Crne Gore za sezonu 2014/15. u kojem će se sastati Petrovac i Mladost. Pored prestižnog trofeja, pobjeda u finalu nosi i plasman u kvalifikacije za UEFA Evropa ligu. Petrovac priželjkuje reprizu finala iz 2009. godine kada je osvojio jedini trofej u klupskoj istoriji, dok Mladost želi da se iskupi za poraz u prošlogodišnjem finalu i osvoji prvu titulu u seniorskoj konkurenciji.

Šef stručnog štaba Petrovca Milorad Malovrazić je na konferenciji za novinare, održanoj danas u prostorijama FSCG, poručio da ne vidi svoj tim kao favorita u finalu, iako je Petrovac cijelu sezonu podredio upravo tijumfu u Kupu Crne Gore.

- Sve smo podredili pobjedi u Kupu. Sa izgradnjom našeg stadiona, još i prije prvenstva smo najavljivali da nam je cilj da izborimo Evropu. Kroz sezonu smo uvidjeli da imamo mali fond igrača i da ćemo teško izboriti Evropu kroz prvenstvo, pa smo tako sve karte bacili na Kup. Protiv Budućnosti smo u polufinalu odigrali dobro, ostala je još ta posljednja prepreka. Ipak, neće biti neuspjeh i ako to ne ostvarimo, u klubu su zadovoljni i sa dosadašnjim rezultatima. Ali, kad smo već došli do finala, probaćemo da zaokružimo tu cjelinu, započetu izgradnjom terena, tribina i reflektora - rekao je Malovrazić, koji je istakao da vrlo dobro poznaje protivnika: - Nema nepoznanica. Znamo kvalitete Mladosti, to je skup vrhunskih pojedinaca. Sa druge strane mi idemo na nešto drugo, idemo na kolektiv, na disciplinu, na ono što nas je krasilo tokom sezone. Znamo i slabosti Mladosti koje ćemo pokušati da iskoristimo. Biće teška i tvrda utakmica, ulogu favorita prepuštamo Mladosti.

Petrovac će u finalu biti oslabljen odsustvom povrijeđenih Demira Kajevića i Miloša Stevovića, ali se zato u tim vraćaju oporavljeni Benjamin Kacić i Jasmin Muhović. Kapiten Nemanja Popović je istakao da, uprkos problemima, očekuje da će njegov tim pružiti najbolju partiju kada to bude bilo najvažnije.

- Svi znamo kakva je ekipa Mladosti. Oni su zaista sjajan skup vrhunskih individualaca. Tri puta smo igrali ove sezone i dobro se znamo - po jednom smo slavili i mi i oni. Očekujem odličnu utakmicu, mislim da će biti lijepa i za gledanje. Mi smo ulaskom u finale napravili veliki uspjeh, ali mogu da obećam vrhunsku partiju. Ko bude bolji pobijediće - rekao je Popović.

Mladost je ove sezone do samog kraja ostala u bici na oba fronta. Nekoliko loših rezultata u drugom dijelu sezone udaljili su ih od borbe za titulu, pa je pobjeda u finalu Kupa odlična prilika da tim sa Starog aerodroma osigura mjesto u evropskim kupovima naredne sezone. Iako je ulog veliki, šef stručnog štaba Aleksandar Nedović ne osjeća pritisak.

- Ja ovu utakmicu ne vidim kao spas sezone. Gledam je kao i svaku drugu, iako je značaj malo veći. Igraćemo bez opterećenja i pokušaćemo da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Dosta toga zavisiće i od protivnika, ali smo spremni i kadri da pokušamo sjutra da zabilježimo pobjedu. Mladost se prošle godine spasila baraža, sa ne manje lošijom ekipom od ove. Ove sezone smo četvrti u prvenstvu i pored nekih nepalniranih rezultata. Nismo ugrozili renome kluba - stigli smo i do finala Kupa i vjerujem da ćemo sada napraviti stepenicu više i osvojiti prvi trofej u istoriji. Da su sve stvari bile kao u Turskoj tokom priprema i da su svi igrači zdravi, poraz u finalu bih smatrao kao neuspjeh. Međutim, trebalo je promijeniti dosta toga za godinu dana - rekao je Nedović koji, takođe, ima dosta problema sa povredama igrača.

Luka Mitrović je van stroja već mjesecima, Goran Adamović ima problem sa leđima, dok je Dušan Lagator isključen u polufinalu protiv Sutjeske.

- Koga nema bez njega se može i mora. Ko izađe ubijeđen sam da će sjutra dati maksimum, jer je ovo utakmica bez kalkulacija, bez popravnog. Samo se koncentrišem na igrače koji će sjutra moći da istrče na teren i odigraju najljepšu utakmici u sezoni - rekao je Nedović, koji je prihvatio ulogu favorita: - Iskusni vuk Malovrazić je prebacio ulogu favorita na nas. Mi ćemo to prihvatiti, iz razloga što igramo u Podgorici i očekujem da će sjutra veče doći dosta Podgoričana da nas podrži. Nadam se da ćemo dobiti tu vrstu energije sa tribina, da će igrači to osjetiti na terenu. Mislim da bi im to dalo snagu da zabilježe pobjedu.

Slično razmišlja i kapiten Mladosti Mileta Radulović, koji je imao samo riječi hvale za sjutrašnjeg protivnika.

- Spremni dočekujemo sjutrašnju utakmicu. Igramo protiv kvalitetne i kompaktne ekipe Petrovca, tima koji je organizovan su u svakom pogledu, koji ima odličnu infrastrukturu i dobar igrački kadar. Neće biti lako, ali znam da ćemo dati sve od sebe i nadam se najboljem rezultatu. Mi smo vodili bitku na oba fronta i nijesmo imali vremena da se posebno pripremamo za ovo finale. Kroz prvenstvo smo jurili Evropu, ali polako gubimo korak i ostajem nam šansa da se kroz sjutrašnju utakmicu pojavimo tamo gdje smo i očekivali. Znamo se dobro sa njima, tu nema puno nepoznanica i jedni i drugi su spremni na sve - rekao je Radulović.

Finalna utakmica će početi u 20.30 časova, a kapije našeg najvećeg stadiona biće otvorene za gledaoce od 19 časova. Komisija za bezbjednost FSCG pozvala je navijače oba kluba da isključivo sportskim navijanjem daju podršku svom klubu, te da ne pokušavaju na stadion unijeti bilo kakva pirotehnička sredstva i druge nedozvoljene predmete. Za ovu utakmicu biće otvorene zapadna i istočna tribina stadiona.

Utakmicu će suditi Miloš Savović, kojem će asistirati Đorđije Ražnatović i Nikola Radulović, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Milovan Milačić. Delegat utakmice biće Miodrag Gardašević.