Fudbaleri Sutjeske savladali su Rudar u derbi meču 30. kola Telekom 1. CFL, čime su se tri kola prije kraja šampionata u potpunosti vratili u borbu za titulu. Nikšićani su sa tri boda osvojena u Pljevljima smanjili zaostatak za liderom šampionata na samo tri boda. Veliku pobjedu aktuelnom šampionu donio je Goran Vujović - najbolji strijelac lige pogodio je mrežu Rudara u petom minutu susreta.

Budućnost je u gradskom derbiju bila bolja od Mladosti. Trijumf "plavo-bijelih" dobija na značaju pošto su gradski rivali ujedno i glavni konkurenti za osvajanje trećeg mjesta, koje vodi u kvalifikacije za Evropa ligu. Simović je donio prednost gostima pogotkom sa bijele tačke u 38. minutu susreta, da bi u prvom minutu nastavka Raičević povećao prednost Radojičićeve čete. "Romantičari" su odgovorili preko Milića u 52. minutu, čime je ujedno postavljen i konačan rezultat susreta.

Zeta je nastavila seriju pobjeda u duelu sa Grbljem. Golubovčane su do nova tri boda odveli Dujković i Damjanović koji su mrežu protivnika tresli u prvom dijelu susreta. Đorđević je u sudijskoj nadoknadi vremena u drugom poluvremenu postigao jedini pogodak za goste.

Lovćen je osvojio sva tri boda na gostovanju Mogrenu. Strijelci za tim sa Cetinja bili su Martinović i Vujanović.

Duel Berana i Mornara završen je rezultatom 2:2, dok u Kotoru, gdje su se sastali Bokelj i Petrovac, nije bilo pogodaka.

Rezultati
Rudar - Sutjeska 0:1
Mladost - Budućnost 1:2
Zeta - Grbalj 2:1
Mogren - Lovćen 0:2
Berane - Mornar 2:2
Bokelj - Petrovac 0:0