Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je savladala najbolju selekciju Makedonije u prijateljskom meču koji je danas odigran u Skoplju - naše seniorke slavile su rezultatom 7:0.

Naše seniorke pružile su dobru igru u prvom meču pod vođstvom Derviša Hadžiosmanovića i upisale pobjedu koja je mogla biti i ubjedljivija. Pored sedam postignutih pogodaka naše seniorske stvorile su još nekoliko izglednih prilika koje nisu uspjele da materijalizuju.

Goleadu na terenu trening kampa FS Makedonije otvorila je Slađana Bulatović u devetom minutu. Prednost našeg tima duplirala je Armisa Kuč u 25. minutu nakon kornera, da bi deset minuta kasnije Jasna Đoković direktno iz slobodnog udarca postigla treći pogodak za "crvene". Do odlaska na odmor Armisa Kuč se po drugi put upisala u strijelce.

U nastavku susreta u glavnoj ulozi bila je Slađana Bulatović koja je za samo šest minuta uspjela dva puta da zatrese mrežu protivnika - u 70. minutu na pravi način je krunisala dobru solo akciju, da bi šest minuta kasnije kompletirala het-trik.

Konačan rezultat susreta postavila je Tamara Bojat u sudijskoj nadoknadi vremena.

- Po prvi put od kada sam na mjestu selektora okupljamo seniorsku reprezentaciju. U prvom prijateljskom meču koji smo odigrali protiv selekcije Makedonije upisali smo ubjedljivu pobjedu, igrali mnogo bolje od rivala, vidjeli neke dobre stvari ali i neke loše na čijem otklanjanju moramo poraditi u narednom periodu. Tokom cijele utakmice bili smo bolji od rivala i zasluženo smo došli do trijumfa. Pored sedam postignutih pogodaka imali smo još nekoliko izglednih prilika da pobjedu učinimo još ubjedljivijom. Insistirali smo na stvaranju šansi kroz igru, jer je u ovim pripremnim utakmicama najbitnije da dođemo do sistema igre i upoznamo se sa mogućnostima što većeg broja djevojaka, a sve u cilju da što spremnije dočekamo start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Zadovoljni smo onim što su igračice prikazale danas, njihovim zalaganjem i odnosom prema obavezama u igri, rekao je selektor Hadžiosmanović.  

Isti rivali odigraće revanš meč u srijedu, 29. aprila na terenu trening kampa Makedonije sa početkom u 11.00 časova.



Makedonija - Crna Gora 0:7

Skoplje, Trening kamp FS Makedonije.

Strijelci
0:1 - Bulatović 9'
0:2 - Kuč 25'
0:3 - Đoković 35'
0:4 - Kuč 38'
0:5 - Bulatović 70'
0:6 - Bulatović 76'
0:7 - Bojat 90'+

Makedonija: Froska Kostova, Maja Angelovska, Dragana Kostova, Katarina Milevska, Srefi Skerlevska, Anda Veselinova, Lenče Andrevska, Aleksandra Markovska, Aleksandra Ristevska, Marjana Naceva, Eli Jankovska,

 Crna Gora: Marija Žižić, Željka Radanović, Jovana Mrkić (Irena Bjelica), Tatjana Đurković (Ivana Ivaštanin), Andreja Vidić, Jelena Šturanović (Radosava Kočanović), Jasna Đoković (Milica Vulić), Slađana Bulatović, Armisa Kuč (Jelena Vešović), Ivana Krivokapić, Darija Đukić (Tamara Bojat).