Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 1:0 od vršnjaka iz Austrije u drugom prijateljskom susretu koji je odigran u Podgorici. Austrijanci su se tako revanširali za poraz u meču koji je odigran prije dva dana.

Naši omladinci odigrali su dobar meč ali nisu uspjeli da iskoriste nekolioko izglednih prilika i dođu do dobrog rezultata.

Prva prilika viđena je u 15. minutu pred golom gostiju - Petrović je tukao glavom nakon ubacivanja ali je Gartler odlično reagovao i spasio mrežu. Deset minuta kasnije u izglednoj prilici našao se Burzanović ali je uputio slab udarac ka protivničkom golu.

Samo minut kasnije Lofler se našao sam pred našim golom nakon greške posljednje linije ali je Glušica dobrom intervencijom zaustavio udarac austrijskog napadača. Naš golman bio je nemoćan u 38. minutu nakon kornera sa lijeve strane - najvisočiji u našem kaznenom prostoru bio je Maranda koji je glavom sa par metara poslao loptu u mrežu.

Prvu priliku za izjednačenje naš tim imao je dva minuta kasnije ali je Burzanović šutirao pravo u golmana sa sedam metara.

Na samom startu nastavka viđena je nova prilika u režiji naših omladinaca. Burzanović je odlično izveo skraćeni korner i na sedam metara pronašao Vukićevića koji je glavom poslao loptu tik pored lijeve stagive gola gostiju.

Protivnički golmlan istakao se i u 75. minutu kada je odličnom intervencijom zaustavio udarac Đukića sa deset metara.

- Igrali smo protiv zaista izuzetno kvalitetne selekcije Austrije i bilo je teško očekivati da u dva dana napravimo pozitivne rezultate. Čini mi se da smo danas imali više šansi nego u prvom susretu ali nažalost nismo postigli gol. Nema razloga za nezadovoljstvo, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da nam je nedostajalo osam igrača na ovim utakmicama. Ipak, kroz ova dva susreta provjerili smo 20 igrača i još jednom imala priliku da se uvjerimo u njihove mogućnosti, rekao je selektor Miljenović.



Crna Gora - Austrija 0:1

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Nikola Vođević (Crna Gora)

Strijelci
1:0 - Maranda 38'

Žuti kartoni

Fila - Austrija

Crna Gora: Blažo Glušica, Stefan Knežević, Bojan Magud (Balša Boričić), Božidar Đukić, Marko Burzanović (Ivan Batrićević), Zoran Petrović (AlIja Krnić), Luka Božović, Bojan Vukićević (Driton Camaj), Balša Banović, Anel Topuzović (Luka Merdović), Miomir Đuričković (Ilija Vukotić).

Austrija: Paul Gartler, Manuel Maranda, Kristofer Cvetko, Niko Lofler (Sebastijan Dirnberger), Sebastijan Punc, Dejan Ljubičić (Sinan Jilmaz), Bernhard Fila, Jan Hofbauer (Albin Gaši), Emir Karić, Vilhelm Vorsager, Edvin Oraščanin (Aleks Sobčik).