Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je rezultatom 2:1 odgovarajuću selekciju Austrije u prijateljskom meču koji je danas odigran u Podgorici.

Pobjednik meča odlučen je u samom finišu kada je Alija Krnić iskoristio ukazanu šansu i postigao drugi pogodak za naš tim.

Izabranici Aleksandra Miljenovića dozvolili su protivniku da drži loptu u svom posjedu tokom većeg dijela prvog poluvremena, ali su ipak prvi uspjeli da pronađu put do mreže.

Prednost našem timu donio je Marko Burzanović u 13. minutu susreta – vezista naše selekcije silovito je šutirao sa govoto 30. metara i uz pomoć golmana, koji je slabije reagovao, uspio da zatrese mrežu.

Austrijanci su odgovorili osam minuta kasnije preko Karića koji je iskoristio lošu reakciju Bjelice nakon ubacivanja sa desne strane i udarcem sa 13. metara pogodio nebranjenu mrežu našeg gola.

Nastavak susreta donio je bolju igru našeg tima koja je krunisana u samom finišu. Prethodno je viđena po jedna prilika pred oba gola - Bjelica je u 55. minutu odličnom intervencijom zaustavio udarac Oraščanina, da bi deset minuta kasnije Vukotić sa sedam metara poslao loptu glavom preko prečke gola Austrije.

Samo minut prije kraja regularnog toka susreta Krnić je iskoristio dubinski pas, odlično se oslobodio čuvara a zatim sjajno plasirao loptu sa 14. metara u gornji lijevi ugao gola gostiju.

- Izuzetno teška utakmica protiv kvalitetnog rivala. Prvo poluvrijeme nismo odograli onako kako bih želio, nismo bili agresivni i Austrijanci su imali veći posjed lopte. U nastavku smo odigrali zaista odlično, bili puno agresivniji i borbeniji, imali posjed lopte koji nas je doveo do vrijedne pobjede, pogotovo kada se u obzir uzme činjenica da smo nastupili bez igrača koji igraju u inostranstvu i povrijeđenih Vukčevića, Popovića i Đurkovića. Treba istaći i činjenicu da je nastuplo nekoliko mlađih igrača – Burzanović, Banović i Krnić koji su 1998. godište kao i Vukotić koji je godinu dana mlađi, rekao je selektor Miljenović. 

Isti rivali odigraće revanš meč u četvrtak, 23. aprila u 17.00 časova na terenu Trening kampa FSCG u Podgorici.

 


Crna Gora – Austrija 2:1

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Savo Vujović (Crna Gora).

Strijelci
1:0 – Burzanović 13'
1:1 – Karić 21'
2:1 – Krnić 89'

Žuti kartoni
Rašo – Crna Gora
Gartler - Austrija

Crna Gora: David Bjelica, Momčilo Rašo, Stefan Knežević, Božidar Đukić, Driton Camaj (Alija Krnić), Marko Burzanović (Balša Boričić), Zoran Petrović (Bojan Vukićević), Luka Merdović (Anel Topuzović), Balša Banović, Ilija Vukotić, Miomir Đuričković.

Austrija: Pol Gartler, Marko Krajnc, Manuel Maranda, Kristofer Cvetko, Albin Gaši, Aleks Sobčik, Sinan Jilmaz (Jan Hofbauer), Sebastijan Punc, Dejan Ljubičić (Niko Lofler), Bernhard Fila (Edvin Oraščanin), Emir Karić.