MOGREN I BUDUĆNOST SLAVILI U GOSTIMA, JEZERO POTOPILO JEDINSTVO


Fudbaleri Mogrena i Budućnosti slavili su pobjede u mečevima 31. kola T-Com Prve lige Crne Gore i nastavili bitku za šampionsku titulu. U poslednja dva kola šampionata, Budvani ulaze sa dva bpda prednosti u odosu na Podgoričane.



Mogren je slavio ubjedljivu pobjedu u duelu sa komšijama, ekipom Petrovca, koja je prije tri dana ostvarila istorijski uspjeh - osvojila Kup Crne Gore. Izabranici Dejana Vukićevića pitanje pobjednika riješili su u prvom dijelu susreta, u kom su uspjeli dva puta da zatresu mrežu Petrovčana. Prvi je pogodio Balša Božović u 23. minutu, da bi minut prije odlaska na odmor Gluščević udvostručio prednost svog tima. Kapiten Budvana je u 74. minutu još jednom pogodio metu i postavio konačan rezultat susreta.

Budućnost je nastavila potjeru za Budvanima i prvim mjestom na tabeli pobjedom u duelu sa Komom. Plavo-bijeli su do pobjede na Zlatici došli sredinom prvog poluvremena. Burzanović je u 17. minutu načeo mrežu protivnika, da bi pet minuta kasnije Misdongard duplirao prednost aktuelnog šampiona. Domaćin je odgovorio u nastavku - kapiten Novović je smanjio prendnost gostiju u 64. mitutu, ali do kraja susreta fudbaleri Koma nisu uspjeli da dođu makar do boda.

Najviše pogodaka u 31. kolu T-Com Prve lige, čak šest, viđeno je u duelu Jezera i Jedinstva, timova koje se bore za opstanak u eliti. Domaćin je bio uspješniji, pa se mreža Bjelopoljaca tresla četri puta. Precizni su bili Strapak, Raičević i Koljenović, koji se dva puta upisao u listu strijelaca. U redovima Jedinstva precizni su bili Čindrak i Drnadar, koji je zatresao mrežu udarcem sa bijele tačke.

Minimalnu pobjedu u duelu sa Grbaljem, upisali su fudbaleri Lovćena. Pogodak vrijedan tri boda z aekipu sa Cetinja postigao je Đurović u 44. minutu susreta.

U Golubovcima gdje su snage odmjerili Zeta i Dečić, kao i u Pljevljima gdje su se sastali Rudar i Sutjeska, nije bilo pobjednika.

Rezultati:

Petrovac - Mogren 0:3
0:1 - Balša Božović 23'
0:2 - Glušćević 44'
0:3 - Gluščević 74'


Kom - Budućnost 1:2
0:1 - Burzanović 17'
0:2 - Misdongard 22'
1:2 - Novović 64'


Lovćen - Grbalj 1:0
1:0 - Đurović 44'

Rudar - Sutjeska 0:0

Zeta - Dečić 0:0


Jezero - Jedinstvo 4:2
1:0 - Strapak 11'
2:0 - Koljenović 37'
3:0 - Koljenović 65'
3:1 - Čindrak 67'
4:1 - Raičević 77'
4:2 - Drndar (pen) 80'