Rudar i Sutjeska pobjedama su nastavili šampionsku trku u Telekom 1. CFL. Pljevljaci su slavili na gostovanju u Petrovcu, dok je Sutjeska kod kuće bila bolja od Berana. Mladost je poražena na gostovanju Grblju, dok je Budućnost osvojla bod na Cetinju.

Ekipa Rudara završila je teško gostovanje u Petrovcu osvajanjem cijelog plijena i sačuvala četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku. Lider šampionata je duel pod Malim brdom riješio golovima Vlahovića, Ivanovića i Brnovića - kapiten je pogodio u prvom dijelu, dok su se vezisti upisali u strijelce u nastavku susreta. Jedini pogodak za domaćina postigao Mirko Radišić.

Sutjeska je u Nikšiću ugostila "fenjeraša" Berane i upisala pobjedu rezultatom 3:1. Pitanje pobjednika riješeno je u drugom dijelu, kada su viđena sva četiri pogotka. Prednost od dva gola domaćinu su donijeli Kovačević i Božović, da bi pet minuta prije kraja regularnog toka Zejnilović smanjio prednost. Konačan rezultat susreta postavio je Igumanović u sudijskoj nadoknadi vremena.

Mladost gubi korak za vodećim dvojcem. "Romantičari" su, nakon remija u prethodnom kolu, danas poraženi na gostovanju Grblju. Tim iz Radanovića došao je do prednosti u 34. minutu preko Jablana da bi samo minut kasnije Vuković izjednačio rezultat. Već u 37. minutu Jamazaki je vratio prednost "trikolorima", da bi konačan rezultat susreta postavio Lazarević u 88. minutu.

Mornar i Zeta upisali su važne pobjede u borbi za bijeg iz zone baraža. Barani su pred svojim navijačima savladali Mogren rezultatom 3:2, dok su Golubovčani trijumfovali u Kotoru sa 2:1. Jedini meč 27. kola Telekom 1. CFL na kojem nije bio pogodaka odigrali su Lovćen i Budućnost.

Rezultati
Petrovac - Rudar 1:3
Sutjeska - Berane 3:1
Grbalj - Mladost 3:1
Mornar - Mogren 3:2
Bokelj - Zeta 1:2
Lovćen - Budućnost 0:0