Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je Luksemburg nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u meču trećeg kola UEFA razvojnog turnira koji je održan u našoj zemlji – susret je u regularnom toku završen rezultatom 1:1, da bi „sokolići“ u penal završnici slavili rezultatom 4:2.

U drugom meču posljednjeg kola Lihtenštajn je upisao prvi trijumf na turniru nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca od vršnjaka iz Andore – meč je u regularnom toku završen rezultatom 1:1, da bi nakon penala Lihtenštajn slavio rezultatom 7:6.

Prema pravilima turnira ekipa koja pobijedi nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca osvaja dva boda, dok  poraženi tim osvaja jedan bod. Tako  je na kraju turnira selekcija Luksemburga sakupila sedam bodova, naša selekcija je osvojila pet, Andora četiri a Lihtenštajn dva boda.

Izabranici Borisa Miličkovića su na današnjem susretu bili bolji od rivala, imali veći broj prilika ali su do pobjede došli tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

"Sokolići" su došli do prednosti u 12. minutu nakon dobre reakcije Babića koji je presjekao napad protivnika a zatim uposlio Kovačevića. Naš vezista se nakon dobijenih duela sa igračima Luksemburga našao sam pred protivničkom golmanom kojeg je rutinski savladao.

Samo pet minuta kasnije Tineli je sjajno izveo slobodan udarac sa 20. metara i primorao golmana Popovića da vadi  loptu iz mreže.

Nakon izjednačenja viđeno je nekoliko prilika na obije strane, od kojih je najozbiljniju imao Lazar Veljović desetak minuta prije kraja - naš napadač je sjajno lobovao istrčalog golmana ali je siguran pogodak zaustavila prečka gola gostiju. Samo minut kasnije nakon kornera u prilici se našao Rakonjac koji je volej udarcem još jednom pogodio prečku.

U penal seriji naši reprezentativci bili su precizni četiri puta, dok je golman Mićanović odbranio dva udarca protivničkih igrača.

- Danas smo vidjeli veoma dobru, pravu takmičarsku utakmicu u kojoj su naši momci, koji su od protivnika mlađu godinu dana, pokazali karakter. Uspjeli su da, uprkos slabijoj fizičkoj pripremljenosti i povredama koje uslijedile zbog toga, pariraju kvalitetnoj selekciji Luksemburga i na kraju bili nagrađeni pobjedom sa penala. Čestitao bih svim igračima na odnosu, želji, požrtvovanju i igri koja se u narednom periodu sigurno može popraviti. Što se tiče turnira u cijelosti, mislim da je bio pravi pododak što smo nastupili sa mlađim godištem jer su igrači, koji rijetko sa klubovima igraju međunarodne turnire, stekli jedno veliko iskustvo. Počeli smo turnir lošim izdanjem protiv Andore, da bi se u narednoj utakmici protiv Lihtenštajna popravili a turnir završili sa današnjom utakmicom i dobrom predstavom protiv Luksemburga. U svakom slučaju možemo biti zadovoljni onim što smo vidjeli i pokušaćemo da iskoristimo oučeno na ovom turniru kako bi unaprijedili igru u narednom periodu, rekao je selektor Miličković.



Crna Gora - Luksemburg 1:1 (penali 4:2)

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Sudija: Marko Škara (Crna Gora).

Strijelci
1:0 - Kovačević 12'
1:1 - Tineli 17'

Crna Gora: Balša Popović (Darko Mićanović), Anto Babić (Nikola Stanišić), Nemanja Petrović, Slobodan Perišić, Džonatan Drešaj, Stefan Knežević (Andrej Vraneš), Miloš Brnović ((Ivan Vujačić) (Marko Rakonjac)), Vasko Stojković (Danilo Pešukić), Ljubo Kovačević (Lazar Veljović), Mirza Đurđević (Bojan Roganović), Jakov Vukčević (Bojan Vlaović).

Luksemburg: Bobi Jiang, Leandro Bareiro Martins, Mirko Kips, Ajdin ijelić, Loris Tineli, Janik Šaus, Artur Ataide Baros Roča, Antonio Pinja Gomeš (Viktor Klejn), David Dadašev, Gonsalo De Oliveira Žeral, Munir Dragulovčanin (David Dadašev).