Fudbaleri Rudara upisali su 18. prvenstvenu pobjedu u tekućoj sezoni. Pljevljaci su u meču 26. kola Telekom 1. CFL pred svojim navijačima savladali Mornar u meču sa sedam golova. Lider šampionata je do odlaska na odmor imao tri gola prednosti koju su donijeli Mijušković, Jovovoić i Ivanović, da bi već u drugom minutu nastavka Ivanović postigao četvrti pogodak za domaćina. Do kraja susreta precizni su bili samo Barani pa se prednost Rudara nakon pogodaka Laloševića, Junga i Pejovića istopila na samo jedan gol.

Sutjeska je bila ubjedljiva u odmjeravanju snaga sa Lovćenom. Aktuelni šampion je tako nastavio da drži korak sa liderom šampionata, za kojim zaostaje četiri boda. Nikšićani su u prvom dijelu dva puta tresli mrežu gostiju - precizni su bili Božović i Masato, a prednost je mogla biti i ubjedljivija da je Vujović iskoristio najstrožiju kaznu u 31. minutu. U nastavku Masato je drugim pogotkom na meču postavio konačan rezultat.

Podjela bodova viđena je na dva duela koja su odigrana u Podgorici. Budućnost je na Gradskom stadionu remizirala sa ekipom Grblja rezultatom 1:1, dok je duel Mladosti i Petrovca na Starom aerodromu završen bez pogodaka. Najbolju priliku na meču imao je Bogdan Milić ali napadač domaćih nije uspio da iskoristi jedanaesterac u 69. minutu susreta.

Bokelj je osvojio sva tri boda na gostovanju u Budvi, dok je ekipa Berana u odmjeravanju snaga sa Zetom došla do treće prvenstvene  pobjede.

Rezultati
Rudar - Mornar 4:3
Sutjeska - Lovćen 3:0
Mogren - Bokelj 0:3
Zeta - Berane 2:1
Budućnost - Grbalj 1:1
Mladost - Petrovac 0:0