Reprezentacija Makedonije osvojila je prvo mjesto na UEFA razvojnom turniru za djevojčice uzrasta do 16. godina koji je tokom posljednja četiri dana odigran u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore.

Makedonke su u odlučujućem duelu bile bolje od mlađe ženske kadetske reprezentacije Crne Gore nakon jedanaesteraca - u regularnom toku susret je završen rezultatom 1:1, a kako nalažu pravila razvojnih turnira, pobjednik je odlučen izvođenjem udaraca sa bijele tačke.

U drugom meču dana Luskemburg je nakon velikog preokreta u drugom dijelu susreta došao do pobjede nad Lihtenštajnom. Naokon prvih 45. minuta Lihtenštajn je imao četiri gola prednosti, ali su Luksemburžanke u nastavku pet puta tresle mrežu protivnika i došle do trijumfa rezultatom 5:4.

Makedonija turnir završava sa tri pobedje, Luksemburg je upisao dva trijumfa, dok je naša selekcija slavila u jednom meču. Rerpezentacija Lihtenštajna nije uspjela da osvoji bodove.

Naša selekcija bila je bolja od današnjeg rivala u prvom dijelu susreta, tokom kojeg se prečka protivničkog gola tresla u tri navrata - okvir gola se tresao nakon udaraca Šaranović, Vraneš i Stanović. Ipak, "crvene" su do odlaska na odmor došle do prednosti, pošto je Nađa Stanović iskoristila ukazanu šansu i lob udarcem matirala protivničog golmana.

Naše mlađe kadetkinje bile su na pragu pobjede, ali je dva minuta prije kraja susreta Juzla Maksuti uspjela da pronađe put do mreže našeg gola i omogući Makedonkama da nakon boljeg izvođenja penala dođu do pobjede rezultatom 6:5.

- Prije svega moram istaći da je organizacija ovakvih turnira dobar potez, jer se na ovaj način radi na popularizaciji i omasovljenju ženskog fudbala. Ovo je bio prvi razvojni turnir u organizaciji Fudbalskog saveza i siguran sam da svi učesnici nose lijepe utiske sa ovog tunira, bez obzira na ostvarene rezultate. Što se tiče igre naše selekcije i rezultata tiče, ne možemo biti nezadovoljni. Ovo su prve utakmice u ovom sastavu i djevojke su pokazale potencijal, u svim mečevima odigranim na ovom turniru. Imamo dobre igračice u veznom redu i napadu, dok ćemo sa igračicama iz posljednje linije raditi na narednim okupljanjima kako bi pružale što bolju igru. Na današnjem susretu prikazali smo dobru igru, bili blizu pobjede, u prvom dijelu tri puta pogodili okvir gola ali su Makedonke uspjele u samom finišu da dođu do izjednačenja a kasnije i pobjede sa penala i prvog mjesta na turniru, rekao je Hadžiosmanović.



Crna Gora - Makedonija 1:1 (penali 6:5)

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Mladen Knežević (Crna Gora).

Strijelci
1:0 - Stanović 38'
1:1 - Maksuti 78'

Crna Gora: Katarina Joksimović (Ivana Čabarkapa), Jovana Vlahović, Biljana Lončar (Ana Novović), Jelena Vujadinović, Duška Topalović (Ilinka Roćen), Maja Šaranović, Jelena Raičević (Ksenija Jelenić), Jovana Brašnjo (Tamara Čogurić), Biljana Vraneš (Andrea Ivanović), Nađa Stanović (Andrea Vučić), Dženana Dacić.

Makedonija: Evgenija Krstevska, Teodora Đorgijevska, Elma Šemsovik, Anastasija Nikolovska (Monika Koteva), Mila Talevska, Jana Čubrinovska, Juzla Maksuti, Teodora Bumbarovska ((Dragna Gegova (Dragana Živikj)), Viktorija Kiranova (Marija Belistojanovska), Anita Gocevska, Ana Blagonova.