Mlađa ženska kadetska reprezetacija poražena je danas u Kotoru od vršnjakinja iz Luksemburga rezultatom 5:2 u meču drugog kola UEFA razvojnog tunrnira.

U drugom susretu, koji je odigran u Baru, Makedonija je salvaldala Lihtenštajn rezultatom 4:1. Posljednje kolo turnira, koje je na programu u četvrtak, donosi duele Luksemburga i Lihtenštajna, odnosno Crne Gore i Makedonije.

Naše reprezentativke nisu uspjele da ponove izdanje iz duela sa Lihtenštajnom, što je danas raspoložena selekcija Luksemburga uspjela da iskoristi  i dođe do ubjedljive pobjede.

Prvi pogodak na stadionu pod Vrmcem viđen je u 23. minutu kada je Anuška Beš iskoristila iznenadnu priliku i rutinskim udarcem zatresla mrežu našeg tima.

Naša selekcija je odgovorila do poluvremena i u potpunosti preokrenula rezultat. Oba puta mrežu Luksemburga tresla je Maja Šaranović - prvi pogodak postigla je nakon kornera u 37. minutu, da bi tri minuta kasnije lob udarcem maritala istrčalu Keipes.

U nastavku susreta Luksemburžanke su bile bolji rival, što su iskoristile da postignu četiri pogotka i dođu do ubjeljive pobjede. U sedmom minutu nastavka Nasimento Kamarinjo postiže izjednačujući pogodak, da bi u 60. minutu Kasters vratila prednost na stranu protivnika. Do kraja susreta Fereira Koreja je iskoristila dvije iznenadne prilike i postavila konačan rezultat susreta.

Nakon dva odigrana kola Makedonke su na prvom mjestu tabele sa osvojenih šest bodova, naša selekcija dijeli drugo mjesto sa Luksemburgom sa po tri osvojena boda, dok Lihtenštajn još uvijek  nije upisao bodove.



Luksemburg - Crna Gora 5:2

Kotor, Stadion pod Vrmcem.

Sudija: Boško Pavićević (Crna Gora).

Strijelci
0:1 - Beš 23'
1:1 - Šaranović 37'
2:1 - Šaranović 40'
2:2 - Nasimento Kamarinjo 47'
3:2 - Kasters 60'
4:2 - Fereira Koreja 64'
5:2 - Fereira Koreja 73'0

Luksemburg: Lisa Keipes (Li Besnard), Ema Kremer (Lara Burkuel), Lusil Kole (Nikol Pereira Domingos), Žoana Nasimento Kamarinjo, Lesil De Sa Pinto (Ameli Kasters), Džesika Beker, Anuška Beš (Andrea Santos Koeljo), Aleksandra Dias Simoes (Mia Fukino), Karolina Fereira Koreja, Lin Gengler, Žil Kalmes.

Crna Gora: Katarina Joksimović (Ivana Čabarkapa), Jovana Vlahović, Jelena Vujadinović (Tamara Čogurić), Duška Topalović (Biljana Lončar), Maja Šaranović, Jelena Raičević (Ksenija Jelenić), Nađa Stanović (Jovana Brašnjo), Dženana Dacić (Andrea Vučić), Tamara Tošić (Biljana Vraneš), Ana Novović (Ilinka Roćen), Kristina Kovačević (Andrea Ivanović).